Menu
Reply
  • 11
  • 0
  • 1
johnmh427
Tuning in
663 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Picture but no sound

Picture on all channels but no sound. Have rebooted V6 box, checked all connections, run diagnostic check on VM site - now been 6 hours...….Any help appreciated

0 Kudos
Reply
  • 7.26K
  • 756
  • 1.13K
jbrennand
Legend
660 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Picture but no sound

Do you get sound on freeview channels or on a DVD playing? Try a new HDMI cable and test other HDMI ports in the tv. If that doesnt sort it try a different TV or monitor on the V6 and see if that is ok.

--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
  • 11
  • 0
  • 1
johnmh427
Tuning in
653 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Picture but no sound

Thanks - will do as suggested. BTW no sound on V6 recordings playback or on demand via V6, however sound OK on DVD & on demand accessed via internet so assume TV to be OK. Will try alternate HDMI port and change cables. May be sth to do with weather???

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 1
johnmh427
Tuning in
647 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Picture but no sound

Oddest thing - swapped HDMI cables around - one from DVD player to TV and one from V6 box to TV and - hey presto - problem solved. Expected no sound from DVD player as was using HDMI cable which previously connected V6 box with no sound, but it worked fine......Not sure if connection tolerances are broader for sound being carried from DVD player to TV than for sound carried from V6 to TV, but nevertheless problem solved.