Menu
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
430 Views
Message 1 of 12
Flag for a moderator

Tivo internet

My Tivo wont connect to the internet (Hub 3)

- a network cable is unplugged

Have checked , its not Have replaced cable ,same issue

no faults reported in the area

internet working fine

just can not get tv info and other stuff on tv

 

any ideas?

0 Kudos
Reply
  • 16.01K
  • 1.67K
  • 3.64K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
413 Views
Message 2 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

Assuming you mean TiVo, and not V6, there is no connection to your Hub 3.0.

TiVo gets internet connection from its own Modem.

The unplugged cable is logical and suggests an issue with your TiVo’s internet connection and, as there is no area issue on Service Status, you should phone in to report your issue.

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
397 Views
Message 3 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

just checked it is a V6 tivo..(didnt realise there were 2 types sorry)

does that need a cable ?

 

 

0 Kudos
Reply
  • 16.01K
  • 1.67K
  • 3.64K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
390 Views
Message 4 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

V6 is connected to your Hub 3.0, either by WiFi or by Ethernet (direct Ethernet cable or via powerline adapters).

How is yours connected?

Please document what information is provided by navigating as follows:

Home > Help & Settings > Settings > Network > View Network Status >

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
387 Views
Message 5 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

C130 network availability

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
382 Views
Message 6 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

 

 

 

 

0 Kudos
Reply
  • 16.01K
  • 1.67K
  • 3.64K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
377 Views
Message 7 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

@davedeak

Please remove your screenshot - it contains a MAC address.

I can see some relevant information, the IP address that has been allocated, or rather not allocated, to your V6.

An address of 169.254.xx.xx suggests that your Superhub has not allocated a suitable local IP address to your V6. It should be of the format 192.168.0.xx.

I suggest you try the following:

1.Power off both V6 and your Superhub;

2. Power on your Superhub until it is fully operational and you can access the internet from a suitable device;

3. Once the Superhub is fully operational, power up the V6 until fully operational. The V6 should show the Home screen with the Discovery bar fully populated, top left, and a channel showing in the mini-screen, top right;

4. Check, as before, if a correct IP address has been allocated (and your problem resolved).

Good luck.

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
369 Views
Message 8 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

Thank you for your help

much appreciated

Happy new year to you

 

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
davedeak
Joining in
337 Views
Message 9 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

Reset Hub and Tv a few times still the same

will ring up later in the week when there all back in work

 

0 Kudos
Reply
  • 16.01K
  • 1.67K
  • 3.64K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
331 Views
Message 10 of 12
Flag for a moderator

Re: Tivo internet

As a next step, I would remove the Ethernet cable from the back of the V6 and power off/on the V6, forcing it to use WiFi for its connection to your Superhub. I suspect the Ethernet connection is the source of the issue.

You will, of course, need the WiFi password and be sure to connect to the 5GHz WiFi if possible.

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply