Networking and WiFi
For queries with home networking and all things WiFi
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Resolved! Wifi no longer visible on London underground

Hi all,  I noticed for the first time today that the usual virgin media WiFi network isn't there on the tube. Is this being phased out?     [MOD EDIT: Please see update on post 111 here]      

ruswit by On our wavelength
  • 31212 Views
  • 141 replies
  • 1 kudos

UNDERSTANDING KEY ASPECTS OF WiFi

UNDERSTANDING KEY ASPECTS OF WiFi WiFi is a somewhat notorious, though essential commodity. In many cases, when its behaviour does not meet the user’s perception of the claims made by the ISP (e.g. Virgin Media), the blame is quickly heaped on the IS...

WiFi House Attenuation.png
Sephiroth by Alessandro Volta
  • 34308 Views
  • 0 replies
  • 58 kudos

Getting a better Wireless Network Signal

Seeing so many posts about Good, Bad & ugly Wifi, I thought I would post some suggestions for people out there.   There are definitely good, midrange & poor routers with quite variable performance wifi.  Never expect a mass market product to be the b...

Wifi Spectrum Bad.png Wifi Spectrum Good.png

Hub status data - understanding network log messages

N Warning: Long, dull, a bit technical. NHaving needed to repeat myself a few times, I thought I'd share my understanding of what you might find in a Hub 3's network log when things go wrong, and what it means.  First of all, this post is based on my...

Andrew-G by Alessandro Volta
  • 27392 Views
  • 15 replies
  • 37 kudos

VM Hub 5 Latency Spikes every Hour - 1Gb

Hi There. I've been a VM Customer for a long time. I've been a 1GB Customer for about 18 months now but recently my speeds were down so I investigated this and it turned out to be my third party TP Link Router. The Third party TP LInk Router was remo...

WiFi connected but no Internet hub 5.

I've just started having a problem where I'm getting connection to WiFi but no Internet.this only seems to be when connected to hub as my WiFi extender I have works fine.its a hub 5 I've tried resetting it and still have the same problem.ive also got...

Resolved! Re: Red light hub 3

Can someone from Virgin please DM me on the very same issue.  My Hub 3 light has been changing to red over the last week or so.  I noticed it started to go Amber and now it's been a solid red for about 5 days.  I've done a reset, I've made sure the h...

Broadband dropping out

My broadband keeps dropping out, sometimes unable to connect between TiVo boxes , unable to connect to Netflix or prime . And having to reset box . Sometimes works sometimes not . What can I do 

scoty78 by Joining in
  • 115 Views
  • 1 replies
  • 0 kudos

WiFi pods

I have got the white WiFi pods but they don't have WiFi 6 and the new black ones do. I keep asking VM about getting the new black pods but they don't seem to understand what I'm on about. I just want one of the new black pod as it has WiFi 6 and I ha...

jedi3331 by Joining in
  • 236 Views
  • 4 replies
  • 0 kudos

Resolved! Wifi pods flashing white light

Hi, I recently got a new hub installed and also got a new wifi pod (wifi booster) which initially had a white flashing light, but then I got in touch with the engineer and he managed to send the provisioning form and the white lights had stopped (con...

Chirag27 by Joining in
  • 203 Views
  • 1 replies
  • 0 kudos

No Wi-Fi service

Having big problems with the Wi-Fi  in Potters bar is anyone else having issues it has been like it all morning no connection at all . 

Peter4858 by On our wavelength
  • 193 Views
  • 3 replies
  • 0 kudos

Resolved! Hub5 no internet in modem mode

I have been trying for two days to change my Hub5 to modem mode. I am connecting to an asus rt-ac68n router running DD-WRTV2 in automatic DCHP mode.I have followed this procedure.1) login using 192.168.0.1 and select modem mode with only port 4 conne...

Hub not found in Connect app

I am trying to resolve wifi issues using the VM Connect app but it showing ‘Hub not Found’. I have tried rebooting the Hub, deleting the app and reinstalling it after rebooting my phone but no luck. what can i do to resolve this?thanks, Richard

2.4ghz & 5ghz intelligent pods

Hi I have a Hub 5 and am looking to split my signals to 2.4ghz & 5ghz. My question is that I am using intelligent pods and if I split my connections to 2.4 & 5ghz will the intelligent pods still work as intended?Thanksjay