Networking and WiFi
For queries with home networking and all things WiFi
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Resolved! Wifi no longer visible on London underground

Hi all,  I noticed for the first time today that the usual virgin media WiFi network isn't there on the tube. Is this being phased out?     [MOD EDIT: Please see update on post 111 here]      

ruswit by On our wavelength
  • 31212 Views
  • 141 replies
  • 1 kudos

UNDERSTANDING KEY ASPECTS OF WiFi

UNDERSTANDING KEY ASPECTS OF WiFi WiFi is a somewhat notorious, though essential commodity. In many cases, when its behaviour does not meet the user’s perception of the claims made by the ISP (e.g. Virgin Media), the blame is quickly heaped on the IS...

WiFi House Attenuation.png
Sephiroth by Alessandro Volta
  • 34308 Views
  • 0 replies
  • 58 kudos

Getting a better Wireless Network Signal

Seeing so many posts about Good, Bad & ugly Wifi, I thought I would post some suggestions for people out there.   There are definitely good, midrange & poor routers with quite variable performance wifi.  Never expect a mass market product to be the b...

Wifi Spectrum Bad.png Wifi Spectrum Good.png

Hub status data - understanding network log messages

N Warning: Long, dull, a bit technical. NHaving needed to repeat myself a few times, I thought I'd share my understanding of what you might find in a Hub 3's network log when things go wrong, and what it means.  First of all, this post is based on my...

Andrew-G by Alessandro Volta
  • 27392 Views
  • 15 replies
  • 37 kudos

Apple Kit Not Connecting to SH5 Using WPA3

Hi all - I hope that you're well.In short, I can't get my iPhone (iOS17.0.3) or iMac (13.4.1) to connect to my recently installed SH5 using WPA3 but WPA2 works fine.I've searched the forum for WPA3 related posts and there was a rash of them earlier i...

soquas by On our wavelength
  • 1078 Views
  • 17 replies
  • 0 kudos

Additional WiFi Pod

Requested another WiFi Pod on two separate occasions now. After chatting to someone on the webchat I was told the first order never went through for some reason, so a new order was raised and I was told the Pod would be delivered today 25th. I was to...

Outage

I got a text earlier today to alert me of a service outage in my area.I then got an update to advise me that VM were fixing  the issue.I then got a text to let me know all was sorted. Sadly this is NOT the case as even though I have restarted both my...

Hub 5 lost password

When I received my “Hub 5” I changed the settings and changed the password. No issues until today and when I attempted to Log into the “Hub 5” I was directed to 192.168.01.1/common/first-install-wizard.html Selected “English”  Welcome - please sign i...

pmarsh42 by On our wavelength
  • 193 Views
  • 2 replies
  • 0 kudos

Resolved! Socket

Hello,I am planning on setting up Wifi for my flat but my socket is not the right one. What do I do about this?Thanks,Calvin

20230924_101722.jpg

Resolved! Red light on Router

We have been having problems with our wifi disconnecting intermittently for the last 2 to 3 months now. The router has a solid red light instead of a white one which it used to have. All our devices disconnect from the wifi several times a day irrele...

Alisteh by Joining in
  • 892 Views
  • 9 replies
  • 1 kudos

Resolved! My Router has been busted for 2 days straight now

I thought it was my £300 ASUS Router messing me around. As I'm gaming or streaming via Ethernet or WiFi  it either says "stream is slow  change quality" or for gaming, it will hitch and Sutter and sometimes freeze for around 5 seconds. Basically I'm ...

1000011904.png
Sid-Wiz by Tuning in
  • 1063 Views
  • 17 replies
  • 0 kudos

Virgin Hub 5 and Unifi

I upgraded my Virgin package because I have an O2 volt which gives the next package up. Which means I have now their 1Gb service. This means I have to go from the Hub 3 to the Hub 5.Previously, on the hub 3 I had it in Modem mode and connected all my...

Finchbee by Joining in
  • 420 Views
  • 6 replies
  • 0 kudos

5G vanishes from avalible networks

I have a hub 5 and I've set it up so it has a different SSID on 5ghz to 2.4 so I know my devices are connected at 5ghz which works fine most of the time, but now and then the 5ghz SSID vanishes on all devices and I lose the connection.When I log into...

Steve1077 by On our wavelength
  • 178 Views
  • 1 replies
  • 0 kudos