Menu
Reply
Joining in
  • 7
  • 0
  • 0
Registered: ‎07-08-2017
Message 1 of 10 (151 Views)

volume control

I cannot get sufficient volume thro my new TiVo box.free view perfect cannot find anything in settings

Reply
0 Kudos
Superfast
  • 225
  • 15
  • 54
Registered: ‎12-02-2010
Message 2 of 10 (147 Views)

Re: volume control

If you have syncd your TIVO ctlr to your television - re-do it and then try again..

 

If you haven't syncd them - use your TV ctlr... ZvnK ...

Reply
0 Kudos
Joining in
  • 7
  • 0
  • 0
Registered: ‎07-08-2017
Message 3 of 10 (116 Views)

Re: volume control

Not sure what you mean,everything was set up by virgin media engineer
Reply
0 Kudos
Superuser
  • 8.6K
  • 574
  • 1.7K
Registered: ‎01-03-2010
Message 4 of 10 (111 Views)

Re: volume control

The Tivos volume is controlled by your Tv it doesn't have it's own volume control






Reply
0 Kudos
Joining in
  • 7
  • 0
  • 0
Registered: ‎07-08-2017
Message 5 of 10 (96 Views)

Re: volume control

If I turn the tv volume to max when on the tivo box and then switch to free view it is deafning tur tivo box on its just about loud enough
Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 6.17K
  • 236
  • 463
Registered: ‎04-07-2016
Message 6 of 10 (71 Views)

Re: volume control

Hi denniskilby,

 

Thanks for posting!

 

Sorry to hear you're having trouble with your TV volume.

 

Are you still experiencing the same issue? If so, do you have any surround sound equipment connected to the box?

 

Speak soon

 

Josh


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


Reply
0 Kudos
Joining in
  • 7
  • 0
  • 0
Registered: ‎07-08-2017
Message 7 of 10 (67 Views)

Re: volume control

no I don't have any exterior sound system.i only have the tv.what I don't understand is that if I switch to freeview the sound is great. it seems the virgin TiVo box is reducing the volume

Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 13.27K
  • 533
  • 939
Registered: ‎18-12-2012
Message 8 of 10 (44 Views)

Re: volume control

Hi denniskillby

 

I'm very sorry for the problems with your sound, can you talk us through how you've got the TiVo connected? Are you using a built in freeview or is it from a separate set top box? 

 

On some TVs you can set the volume for each channel so I'd recommend checking the TV settings and potentially resetting it back to default too.

 

We'c love to hear from you

Craig


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


Reply
0 Kudos
Joining in
  • 7
  • 0
  • 0
Registered: ‎07-08-2017
Message 9 of 10 (37 Views)

Re: volume control

my free view is built in the tv, how my TiVo box is connected god knows,t was installed by virgin engineer when he did my up grade?

Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 4.79K
  • 168
  • 297
Registered: ‎26-03-2012
Message 10 of 10 (21 Views)

Re: volume control

Hi denniskilby,

 

Thanks for getting back to us.

 

I'd like to arrange for a technician to take a look at this for you.

 

I'm just going to send you a private message which you will find if you click on the purple envelope at the top right of the screen.

 

Talk to you soon

Rose
Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


Reply
0 Kudos