cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Constant Red light on hub

Rod1959
Joining in

My hub has a constant red light even after switching it off and on again. Still seem to be connected to the internet so I’m not sure if I should be worried about it. It’s a 3.0 hub. 
Should I just ignore it as I can still access the internet or could it be a fault?

5 REPLIES 5

nodrogd
Very Insightful Person
Very Insightful Person

I have escalated your thread to the Forum Team for a priority response. The red light is an overheat safety warning. If the hub is running hot please disconnect it until the issue can be resolved. It may be a false warning, but in any case the hub should be replaced as a matter of urgency.

VM 350BB 2xV6 & Landline. Freeview/Freesat HD, ASDA/Tesco PAYG Mobile. Cable customer since 1993

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Hello Rod1959

Sorry to hear of the hub issues and red light showing, we're eager to support with this and appreciate you raising this via the forums. Welcome to the community.

Please can you try this for me:

  • Turn the power switch off on the back of the Hub. 
  • Ensure the Hub is upright, in a well-ventilated location and out of direct sunlight, if possible.
  • Switch the hub back on at the power.
  • The Hub should now operate normally.

Please report back with the result. In the meantime I will send you a Private Message to get some more details from you to assist. Check the envelope in the top right of the forum when signed in for the message.

Rob

Hi Lesp1964,

We can see you have raised this in a different thread as linked, we ask to not raise the same issue across multiple threads as this can delay the response and convolute the information and support. We can see a member of the team has responded via the at thread to offer support.

I have switched it off and back on but the red light is still showing.