cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Daily Factory Reset of Hub Required

Johnnyboy123
Tuning in

I've been suffering with indifferent performance for a while; it will be OK and then suddenly drop out. I'd found a temporary fix was to disconnect from the wifi from the hub, then reconnect and it seems to help for a while. The issue, when it happens, seems to be a really low upload speed resulting in a loss of connection with the websites I'm using.

I decided to check the service status yesterday, went through My Account, and it said my hub needed a factory reset. It tried to do it remotely, but then directed me to do it manually with a pen into the back of the hub. This worked wonders and all was good, but then today the same issues. This time it was remotely reset, but surely I shouldn't have to do this every day? Is there a problem with the hub?

20 REPLIES 20

Johnnyboy123
Tuning in

After all what's happened, I tried again, and this time got the page Tudor mentioned originally, where I could "Check router status" without logging in.

 

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1139000000637256 qam1
21470000006.537256 qam2
31550000006.837256 qam3
4163000000738256 qam4
51710000007.337256 qam5
61790000007.438256 qam6
71870000007.438256 qam7
81950000007.138256 qam8
9203000000738256 qam9
10211000000737256 qam10
11219000000738256 qam11
122270000006.938256 qam12
132350000006.638256 qam13
142430000006.338256 qam14
152510000006.538256 qam15
162590000006.537256 qam16
17267000000737256 qam17
182750000007.138256 qam18
192830000007.938256 qam19
202910000007.638256 qam20
21299000000838256 qam21
223070000007.538256 qam22
233150000007.838256 qam23
24323000000837256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked37.650
2Locked37.640
3Locked37.350
4Locked38.640
5Locked37.650
6Locked38.6160
7Locked38.6110
8Locked38.9210
9Locked38.650
10Locked37.660
11Locked38.660
12Locked38.650
13Locked38.660
14Locked38.600
15Locked38.660
16Locked37.600
17Locked37.630
18Locked38.600
19Locked38.900
20Locked38.640
21Locked38.650
22Locked38.660
23Locked38.650
24Locked37.640

 

 

Johnnyboy123
Tuning in

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

14960000042.5512064 qam1
23660000041.8512064 qam3
33010000041.3512064 qam4
44310000042512064 qam2
52360000040.8512064 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
5ATDMA0000

Johnnyboy123
Tuning in

Network Log

Time Priority Description
11/03/2024 12:44:10noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/03/2024 06:05:4Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/03/2024 22:16:44Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/03/2024 16:44:9noticeUnit has been restored to factory defaults from a software issued command;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07/03/2024 11:40:26criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07/03/2024 10:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/03/2024 04:42:30criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/03/2024 22:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/03/2024 05:59:54criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/02/2024 10:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/02/2024 00:24:3criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/02/2024 22:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
23/02/2024 05:03:0criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/02/2024 10:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/02/2024 10:00:31criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/02/2024 03:25:34Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
18/02/2024 23:19:33criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
18/02/2024 22:33:44ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/02/2024 02:15:24criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/02/2024 22:34:0Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Any thoughts on the data I posted?

legacy1
Alessandro Volta

You will find your let down by the hub in router mode so use modem mode and get your own wifi router with 1Gb ports 

---------------------------------------------------------------

Is that based on the data I posted, or just a general observation?

Bit of both

If you want proof now you can put the hub in modem mode with a PC and see if its stable but then your problems are wifi so take it what you will.

---------------------------------------------------------------

Sorry, just trying to get to the bottom of this. If you're saying that the data I provided means the hub isn't working correctly, then surely VM should provide a hub that's fit for purpose.

Client62
Legend

The posted Hub connection stats are fine.   The error log, it is just like ours full of noise.


Now test the service speed to the VM Hub and see how your device performs.

https://www.samknows.com/realspeed/

Once the test begins click on: Run full test to see all the stats.

These are the results, but everything is OK atm

Realspeed.png