cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

normal download speeds but lower than expected upload speeds.

kristers733
Joining in

I've been with vm for about a year now, not had that many problems with it apart from the occasional outage in my area. but recently I've been getting extremely low upload speeds, from the 100 or something I'm meant to be getting I'm only getting 10. and I don't know what made it so slow, since the download speeds have stayed somewhat consistent at around 900-1000

Screenshot_20240531_165205_com.android.chrome.png

this is what I'm supposed to be getting ^

Screenshot_20240531_164218_com.virginmedia.android.youraccount.jpg

this is what the vm app says I'm getting ^

Screenshot_20240531_164533_com.android.chrome.png

this is what I'm getting currently on my phone ^

IMG_20240531_164956.jpg

and the problem is most noticeable on play Playstation^ constantly lagging in games and "sounding like a robot" in party chats sometimes 

5 REPLIES 5

Client62
Legend

Check for a known fault in your street via : 0800 561 0061 this is an automated number.

Share the Hub Upstream status tab ( copy / paste the text )  it may reveal issues that could be the cause.

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
049600000465120QAM 641
14310000046.85120QAM 642
23660000045.55120QAM 643
33010000044.85120QAM 644
42360000044.85120QAM 645

3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
0ATDMA0000
1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0030
4ATDMA0010

3.1 Upstream channels

Channel Channel Width (MHz) Power (dBmV) FFT Type Modulation
61040.72KQAM 256

3.1 Upstream channels

Channel Channel Type Number of Active Subcarriers First Active Subcarrier (Hz) T3 Timeouts T4 TimeoutsI think this is it 

3.1 Upstream channels

Channel Channel Width (MHz) Power (dBmV) FFT Type Modulation
61040.72KQAM 256

3.1 Upstream channels

Channel Channel Type Number of Active Subcarriers First Active Subcarrier (Hz) T3 Timeouts T4 Timeouts

idk why the last 3.1 part doesn't stay like both 3.0's and the 1st 3.1

Hi @kristers733,

Thank you for your post and welcome to our community forums. We're here to help.
 

I'm sorry to hear you're unhappy with your upload speeds recently. Are these issues ongoing today? If so, is it only on the PlayStation where you're seeing the super low upload speeds? As it'll state on the screen itself, the PlayStation results are only estimates.

Thanks,
 


Zach - Forum Team
New around here? To find out more about the Community Forums, take a look at our FAQs!