cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Stevenage SG1 poor pings

paul464646
Joining in

Need inputs as suffering poor latency in Stevenage in the SG1 area

Supper Hub 3 in modem mode and use Think broadband monitor:-

Sat#04-05-24.jpgSat#27-04-24.jpgFri#03-05-24.jpg

8 REPLIES 8

Cardiffman282
Super solver

Check for local faults on 0800 561 0061 

I'm not a Very Insightful Person (just a little bit, sometimes). I don't work for Virgin Media (but then nor do any of the offshore customer service agents).

Joseph_B
Forum Team
Forum Team

Hey @paul464646,

Welcome back to the Community Forums and thanks for the post.

Sorry to see you have been having these issues, looking into our systems we do not see anything that would flag as an error, can you confirm if you were able to check for any local outages or if this has since improved?

Joe

Hello Joe,

Rechecked this morning still seeing latency issues they have got larger?

Fri#10-05-24.jpg

jpeg1
Alessandro Volta

Post the live link to your BQM. Screen shots have to be approved by a moderator before they can be shown.

- jpeg1
My name is NOT Alessandro. That's just a tag Virginmedia sticks on some contributors. Please ignore it.

Hi @paul464646 

Thanks for coming back to us.

The router has been up for over 2 months.

Are you OK to unplug it, wait 5 minutes and re-plug in again for me? Then monitor the connection?

Best wishes.

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

Hello,

I switched off the modem off for ten minutes and restarted. I have noticed Post RS Errors, info / logs below and welcome your thoughts:-

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12030000003.738256 qam9
22110000003.738256 qam10
32190000003.538256 qam11
42270000003.538256 qam12
52350000003.538256 qam13
62430000003.540256 qam14
72510000003.540256 qam15
82590000003.738256 qam16
92670000003.538256 qam17
102750000003.440256 qam18
112830000003.238256 qam19
12291000000338256 qam20
132990000002.938256 qam21
143070000002.940256 qam22
153150000002.738256 qam23
163230000002.540256 qam24
173310000002.538256 qam25
183390000002.438256 qam26
193470000002.438256 qam27
203550000002.238256 qam28
213630000002.240256 qam29
223710000002.240256 qam30
233790000002.438256 qam31
243870000002.240256 qam32



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.93610126
2Locked38.63143111
3Locked38.9235290
4Locked38.91737107
5Locked38.9126139
6Locked40.392061
7Locked40.383236
8Locked38.968135
9Locked38.955037
10Locked40.350237
11Locked38.95171
12Locked38.94200
13Locked38.93420
14Locked40.32090
15Locked38.91510
16Locked40.31040
17Locked38.67713
18Locked38.6840
19Locked38.9720
20Locked38.9780
21Locked40.96913
22Locked40.34017
23Locked38.93210
24Locked40.3273

Paul_DN
Forum Team
Forum Team

Hi paul464646,

Thank you for reaching out to us in our community and welcome back, sorry to see you are facing poor ping, I was able to locate you on our system with the details we have for you however was unable to see any issue, as you have a 3rd party Router and as advised have ours in Modem mode this means there is only so much we can see, please put the Router back in  Router mode so we can further checks.

Regards

Paul.

Correct I the VM modem router is in modem only mode. As I run a custom router for security + VLAN's + VM! Putting the VM modem router back into router mode, would mean I taking my network offline whilst you test! as I'm not willing to compromise my network security / configurations with a VM modern router on my LAN.

What other options are available? As issues with my ping and more so the poor "Post RS Errors" numbers are related to the VM modern on your cable side i.e. downstream + upstream connection and not the router side of functionality which is LAN side?