cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

My router doesn't want to let my computers connect.

Slanc
Tuning in

A few days ago my computer lost internet connection, I tried a few things to fix it, couldn't do it so I rebooted my computer with a fresh install. Tonight I find myself in the same situation only a few days on with my child's computer upstairs. after looking around I found the connection says "Cant reach the DHCP server" Ive also noticed that in the Hub Network Log I see this:

26/02/2024 21:21:37Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/01/1970 00:01:42criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/02/2024 14:05:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/02/2024 14:05:29ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/02/2024 05:34:47criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/02/2024 18:35:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12/02/2024 10:16:6criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12/02/2024 06:35:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
09/02/2024 14:05:38criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
08/02/2024 18:35:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/02/2024 23:06:1criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/02/2024 14:55:40ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/02/2024 07:42:52criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/02/2024 09:15:21ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/01/2024 02:39:36criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/01/2024 01:39:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2024 19:15:41criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/01/2024 13:39:31ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/01/2024 05:29:50criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/01/2024 14:38:15Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

I'm not sure what all this means but it doesn't sound good. I need to know how to fix this because ive tried:
Restarting the router
Checked the cables
Reinstalled the network Driver and nothing so far has worked.

6 REPLIES 6

Client62
Hero

How are the 2 computers connected to the Hub 3 ?

Is the Hub 3 DHCP server working for other kit like mobile phones or TVs over Wi-Fi
what about any other directly network cabled devices e.g. a laptop on a short cable ?

The downstairs one (mine) is a direct connection with an ethernet cable, the upstairs computer uses and ethernet cable that connects through a TP-Link socket and another cable/socket downstairs connecting into the router.

Also yes all other devices seem to be operating ok only both computers have been affected so far.

Client62
Hero

If a 60 second press of RESET does not bring the Hub 3 ports alive a replacement Hub will be needed.

legacy1
Alessandro Volta

VM firmware broken stuff use hub in modem mode some how to change to that then get a better router with 1Gb ports

of course its possible the hub is faulty and you need a new one

---------------------------------------------------------------

Hello Slanc,

 

Sorry to hear of the connection issues experienced with your PC's, we appreciate you taking the time to raise this via the forums and welcome to the community.

 

It's been a few days since your original posts and follow up, were you able to follow any of the advice offered to resolve the issue? From checking all of the levels appear to be where we'd expect them to be.

 

Let us know 🙂

 

Rob