cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can I still use my hub?

Luke12
Joining in

  Hi all, 

I’ve just moved into a new property and have gone to set up my new Virgin media hub 3, however it looks like I don’t have the correct port for it. The self install guide instructs to use the white cable in the image but it looks like the port in the property only has Ethernet and landline options, pic attached, which this lead cannot connect to. 

My question is - can I still use the Hub for Wi-Fi by connecting an Ethernet lead from the port to the hub or will I need to get an engineer out to install the correct port? 

Thanks 🙂 

IMG_8502.jpeg

IMG_8501.jpeg

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

newapollo
Very Insightful Person
Very Insightful Person

Hi Luke12 

The Openreach socket can't be used for a VM cable connection.

If VM have previously served this property then the previous occupiers may have removed the VM box and cables.  The internal boxes may have the NTL or Telewest insignia on instead of VM , if so they are names of the original cable telco's and should work.

There should be an external omnibox, often brown or gray, If there is then try tracing the cable/s from it to see if there is an actual internal connection point..

If all that fails then call the pre-installs team on 0800 052 1734 and asked for a manned installation.

They are open  8:00am to 9:00pm  Monday to Friday, and 8:00am to 6:00pm Saturday and Sunday

Dave
I don't work for Virgin Media.
I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge.
Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks
The do's and don'ts.
Keep the community welcoming for all. Please read the FAQ's
The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali

See where this Helpful Answer was posted

1 REPLY 1

newapollo
Very Insightful Person
Very Insightful Person

Hi Luke12 

The Openreach socket can't be used for a VM cable connection.

If VM have previously served this property then the previous occupiers may have removed the VM box and cables.  The internal boxes may have the NTL or Telewest insignia on instead of VM , if so they are names of the original cable telco's and should work.

There should be an external omnibox, often brown or gray, If there is then try tracing the cable/s from it to see if there is an actual internal connection point..

If all that fails then call the pre-installs team on 0800 052 1734 and asked for a manned installation.

They are open  8:00am to 9:00pm  Monday to Friday, and 8:00am to 6:00pm Saturday and Sunday

Dave
I don't work for Virgin Media.
I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge.
Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks
The do's and don'ts.
Keep the community welcoming for all. Please read the FAQ's
The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali