cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Not receiving emails from groups.io

AlpenDX
Tuning in

Since sometime yesterday (19 Sept) I have stopped receiving all emails from all the groups on groups.io I subscribe to.

Some posts appear in Bounces on my account on groups.io  e.g.

mxin10.virginmedia.com: 421 mx1-prd-nl1-vmo.edge.unified.services mx1-prd-nl1-vmo.edge.unified.services MXIN107 Connections from your IP 66.175.222.108 have been disallowed by admin policy. ;id=ix4JqAZVrJymN;sid=ix4JqAZVrJymN;mta=mx1-prd-nl1-vmo;d=20230920;t=151639[CET];ipsrc=66.175.222.108;

Does this mean Virgin Media is blocking emails from groups.io in error and how do I get them to stop blocking them? The messages are not being blocked by other mail providers apparently.

Thanks!

35 REPLIES 35

The problem with not receiving groups.io messages seems to be solved but I have noticed an occasional problem when sending messages to groups.io. On a couple of occasions when I have replied to a message on a groups.io I have received back from postmaster@virginmedia.com an email to say my reply could not be delivered. The message from   postmaster@virginmedia.com tonight said: 500 Invalid request, no reverse DNS for 84.116.50.37 

Thanks for the update Ian_T and we're pleased to hear the issue has been partially resolved. Is it just that one reply you have had issues with or any emails sent to groups.io? Is it always the same response if so?

 

Rob

Ian_T
Tuning in

The problem where emails failed to be delivered ti groups.io has only happened to me three times. I still have a copy of one mail delivery email. I have  deleted the others. For the last couple of days I have not sent any emails to groups.io so I have no further information for you. I did however find another thread in this community titled “no reverse DNS” by someone with a bluyonder email address also having similar problems sending emails to groups.io. There is a lot of information in that thread which might help you to get this problem fixed.

Is it too late to revive this thread? I was experiencing this issue in September 2023 and in the past few days it's started again. Mails are getting to groups.io but are not been sent to my ntlworld.com address. I've had one 'Mail Failure' and several with no reports. The failure had the message:

host lb01.groups.io [45.79.81.153]
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<groupnamr@groups.io>:
500 Invalid request, no reverse DNS for 84.116.50.34

Any clues?

Thanks

Hi @O_South,

Thank you for your post and welcome back to our community forums. We're here to help.

I'm sorry to hear you're having some trouble with your email service recently. Would you mind expanding on and clarifying the issue that you're experiencing, along with any troubleshooting you've performed thus far?

Thanks,
 


Zach - Forum Team
New around here? To find out more about the Community Forums, take a look at our FAQs!


Zach

Thanks for getting back to me. I came back to this thread because the issue I'm experiencing now seemed similar to that raised in September 2023. The first time I noticed the new instance was when I received a 'Mail Failure', as highlighted in my post yesterday. I've sent further mails to groups.io but none have been delivered to my ntlworld.com mailbox, although I can see them when I log on to groups.io.

I discovered this afternoon that there were some changes made to the DNS set up in groups.io immediately prior to the mail failure. I plan to pursue that line of enquiry with groups.io tech people. I'm not a DNS expert but I know a little bit about tech stuff. I'll post the results of my enquiry here.

Thanks