cancel
Showing results forย 
Search instead forย 
Did you mean:ย 

Hub 4 - slowly pulsing white light / loss of broadband

ScatchyMonkey
Tuning in

Area 30/DL14. Happened a few times now, with the same outcome. Speed and reliability fine, then:

  • The telltale sign of WiFi disconnecting from the internet on a device I happen to be using
  • Hub 4's normally steady white band is now pulsating slowly
  • I try to log onto the Hub 4's web server page (via wifi, or wired connection) and it hangs after logon
  • I turn the Hub 4 off and back on again using its switch and connectivity is restored
  • Rinse, repeat after a day or so.

I check VM service status, which tells me there's a TV issue in DL14 9LF. Thanks for your patience while we work to fix things as quick as we can, but not Broadband problems. Running the Network Diagnostic Tool on the Hub 4's web server page, tells me that everything is ok, temperature fine, etc. It is noticeably hot to the touch, though. ๐Ÿค”

Logs also tell a story: repeated 'SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync' messages. I can't begin to fathom these out, but discovered the helpful answer in this link seems to indicate the problem is possibly not directly caused by my router : 

Below is a section of those logs:

Wed 12/04/2023
19:33:55
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 5; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:33:28
3No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:47
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 5; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:44
3SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:42
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 5; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:42
3SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:29
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 5; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:27:25
3SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:07:35
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 2; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:07:31
3SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:00:39
6CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 1; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
Wed 12/04/2023
19:00:38
3SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

 

My uneducated guess is that external equipment problems are causing my router to work harder than normal and possibly causing it to fall over from time to time.

Any assistance welcome.

Thanks,

SM

12 REPLIES 12

Hi Viper-t ๐Ÿ‘‹๐Ÿผ.

Thank you for coming back to us ๐Ÿ˜Š.

Sorry for the delay in responding, is this issue still on going since Monday or has this issue been resolved?   

Ari - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


johnmcg82
Joining in

Well Scratchymonkey it looks like there are more of us out there with the same problems.

Exactly the same for me, TV issue but not broadband. 

The broadband flickers in and out but nothing able to connect properly. 

I had an engineer out to fit an extra box recently, wish this had happened then...

Hi there @johnmcg82 

Thank you so much for your post and welcome to the community forums, it's great to have you here. 

We do ask if you are facing an issue that you create your own thread so that we can look into the problem effecting you specifically without it confusing another users thread. 

I've taken a look and I can see there was a bit on instability on the connection that appears to have levelled out now, can I ask how things are looking since your last post?