cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

wifi to shed

thorne14
Tuning in

Help please!

 

Virgin router in house cable down to shed. What else do I need to to get wifi in there?

Many Thanks

13 REPLIES 13

Client62
Hero

As a suggestion from Amazon a TP-Link AC1200 Wireless Dual Band Wi-Fi Router is under £40 this would give Wi-Fi and Network points.

thorne14
Tuning in

Would I just plug in the ethernet cable from the VM box and job done?

Client62
Hero

So you know what to expect ...
Visit the TP-LINK UK Website find a PDF copy of the manual for this type of device. 
Have a look at how to configure it as an Access Point.

jbrennand
Very Insightful Person
Very Insightful Person

Yep.  We got this cute little one recently and just followed the instructions to set it up in "Access Point" mode.  We used exterior grade Cat6a cable for the feed.

Provides full speed wifi - plus - 4 ethernet ports for best full speed connections to computers and gaming consoles - all for £35 👍

https://www.amazon.co.uk/TP-Link-Dual-Band-Advanced-security-configure/dp/B0937B8TMB/

 


--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired, 2 on WiFi) Hub5 in modem mode with Apple Airport Extreme Router +2 Airport Express's & TP-Link Archer C64 WAP. On Volt 350Mbps, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.

Hi John that’s great thank you

Neil

Client62
Hero

Configuring the Wi-Fi on the router in the set to have the same SSID and Password as the VM Hub may give you seamless coverage from the house to the shed, it also means all your devices will connect in the shed without needing any new Wi-Fi setting.

thorne14
Tuning in

Connected without internet! What am I doing wrong?

 

Which item did you purchase?

Did you put it in access point mode?

thorne14
Tuning in

https://www.amazon.co.uk/TP-Link-Dual-Band-Advanced-security-configure/dp/B0937B8TMB/

Bought the above and have it in access point mode.  Is it possible my cable isn't compatible?