cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Virgin Media Hub 4 slow pulsing white LED

Stignasty2
On our wavelength

What reasons would cause my Virgin Media Hub 4 to slowly pulse its white LED suddenly? 

I dont seem to have lost service or speed, but I cant log into the hub on 192.168.0.1 from a browser?

I dont use the HUB wifi, but wifi from my mesh system seems fine.

6 REPLIES 6

carl_pearce
Community elder

 I wonder if your HUB 4 is 'stuck' in an infinite boot cycle?

  • Flashing white light: When the Hub is booting up, it displays a flashing white light. Users should wait for at least 5 minutes for the boot-up process to complete.

I read that when googling. But i dont seem to have any liss of service or speed? I certainly haven't booted it or have I had a power cut to cause it?

Stignasty2
On our wavelength

Any VM people have an answer, please?

I still cant log in to the hub, but a trace route sees and passes through it.

Traceroute: virginmedia.com
---------- step 1 ----------
IP: 192.168.0.1
Time: 11.084 ms
---------- step 2 ----------
Request timed out
---------- step 3 ----------
IP: 80.4.118.177
Time: 17.674 ms
Name: lutn-core-2a-ae47-650.network.virginmedia.net
---------- step 4 ----------
Request timed out
---------- step 5 ----------
IP: 62.254.59.130
Time: 18.744 ms
Name: eislou2-ic-4-ae0-0.network.virginmedia.net
---------- step 6 ----------
IP: 142.250.160.116
Time: 26.325 ms
---------- step 7 ----------
IP: 216.239.41.53
Time: 28.642 ms
---------- step 8 ----------
IP: 142.251.54.47
Time: 22.916 ms
 
 

Steven_L
Forum Team
Forum Team

Hey Stignasty2,

Welcome back to the community and thanks for taking the time to post.
I’m sorry to hear of the issues that you’re having with your hub at the moment. Please could you try to reboot your hub to see if that resolve the flashing white light issues?

Kind Regards,

Steven_L

Stignasty2
On our wavelength

What resolved was the work the engineer did when he visited the cabinet accross the road from me, then it mysteriously worked! Some kind of firmware update to either the hub, TV box or both educated whispers tell me...Why cant you lot be transparent?