cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Strange interference - dishwasher

Swinola
Joining in

Hi, I need your help guys. We have never had any problems when watching regular tv through VM. Today, we moved our living room furniture around and had to relocate the router using a new longer splitter cable supplied by VM. TV was all working fine until after lunch, when I put the dishwasher on and all of a sudden, the screen keeps freezing and pixelating. Thought it was strange at the time but put it down to a coincidence and re checked all the connections, which were good. Fast forward to this evening and after dinner when the dishwasher gets used again and the exact same thing happens! Has anyone had this kind of issue before? If so, how did you overcome it? It’s a tad annoying! 
Looking forward to hearing what you guys suggest 

Thank you

 

[MOD EDIT: Subject title changed for clarity]

6 REPLIES 6

Cardiffman282
Super solver

Have a look at this very old thread which isn't precisely the same scenario but might have some relevance here given the moving of stuff https://diy.stackexchange.com/questions/28002/why-would-my-tv-image-turn-black-when-electrical-appli...

---------------
Cancel VM here
Complain to VM
here
Demand compensation from VM here
Demand your call recordings here
Monitor the state of your VM connection here

japitts
Very Insightful Person
Very Insightful Person

@Swinola wrote:

Hi, I need your help guys. We have never had any problems when watching regular tv through VM.


What do you mean by "regular TV through VM".

Are you using a VM TV box? In which case, which one? TiVo, V6, TV360 or Stream? Or do you mean using your VM broadband connection to allow another bit of internet-connected AV equipment to connect online?

https://www.virginmedia.com/care/tv-fault/which-tv-box 

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Sephiroth
Alessandro Volta

Seems like the dishwasher needs a repair.  Like the motor arcing and introducing noise to the mains or WiFi.  Is the TV wired or WiFi to whichever TV box you use?  Does this happen to programmes being streamed, regular VM channels or everything?  And are you using any Powerline adapters?

Seph - ( DEFROCKED - My advice is at your risk)

Alex_RM
Forum Team
Forum Team

Hi Swinola,

Thanks for posting and sorry to hear you've had some connection issues.

I've had a look at things from our side and can see you've been able to get in touch regarding this. 

If you do still need help with anything please let us know. 

Alex_Rm

Client62
Legend

This could be as simple as the ring mains cables being loose in the back of the 13A sockets.

vmrunreliable
Superfast

I've had that exact issue where everything worked fine until I moved the router then every time I put the dishwasher on I got problems. 

I spent ages trying to fault find before eventually stumbling on the fix. I ended up taking the router out the dishwasher and hey presto, no more issues.