Menu
Reply
martinjm
  • 27
  • 0
  • 3
On our wavelength
334 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Very slow broadband.

Hi, I noticed few days ago that I'm only getting 40Mb instead of the usual 200Mb on a wired connection. 

I've powercycled everything but no change. Call centre is a waste of time and there is no problem on the status page.

BS21 area.

Can anyone shed some light on it?

 

 

 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 23.02K
  • 2.46K
  • 4.16K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
277 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband.

As well as trying the “check service,” Area status webpage", there is also a Service Status number - 0800 561 0061 - which usually tells you of more local issues down to postcode level (that may not be listed on the Area Status web page which usually covers 1000’s of customers) - that may give you more info, but even that wont cover problems affecting just a few customers.

However, if you think that you have a BB speed problem, then to check the speeds coming in to your Hub properly, and whether they match what you should be getting, can you use a new ethernet cable (Cat5e/6) ensuring that your GB enabled computer/laptop, has up to date drivers AND with the Hub in modem mode. Test at speedtest.net to your nearest VM server - try 2 different browsers.

If they are still low – boot the device into safe+networking mode and try again - there are lots of reports on here where speeds are affected by unsuspected software and other connected devices.

Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
martinjm
  • 27
  • 0
  • 3
On our wavelength
271 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband.

Thanks - I finally got through to the call centre and was told my V2 hub wasn't really up to my 200Mb connection. Shame they didn't swap it when they were out a few weeks ago!! It would explain why I sometimes get slow speeds though.  V3 hub arrived already and working. 

0 Kudos
Reply