Menu
Reply
SkyeMoo
  • 1
  • 0
  • 0
Just joined
118 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Not getting expected speeds (1gig pack)

To keep it short and simple. I have never gotten over 575mbps on my home workstation or even my work laptop on ethernet using cat8 rj45 cables (overkill, i know). I even bought a second NIC for my desktop in case the port on the motherboard was faulty.

I have also had an engineer out to look. They connected their PDA and boom 1130mbps download speed. They even used Sam Knows and that also confirmed Im getting the speed im supposed to. So what more can I even do? The issue then points to it being my own devices, but as stated. I've used multiple computers and nothing gets speeds above 575mbps. 

Im now about ready to phone customer service and downgrade back to 500mbps as im only throwing away money at this point.

Any ideas? Thanks!

Tags (4)
0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 29.83K
  • 2.96K
  • 5.62K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
110 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: Not getting expected speeds (1gig pack)

Put the Hub into modem mode (so no other devices can be connected), connect your laptop/pc to the Hub and than boot the device into safe+networking mode (to disable any potentially interfering software) run the speedtests again at https://speedtest.samknows.com/

See what that gets

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply