Menu
Reply
Phatz
  • 21
  • 0
  • 0
Tuning in
1,476 Views
Message 1 of 37
Flag for a moderator

Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

Hi,

Updated from HUB3 on the old 350 package, which I used to get constant 370mbps in modem mode. This was to ASUS GT-AC5300.

I upgraded to a HUB4 with new 1GB speed expected.

HUB4 In router mode I get approx 350mbps but in modem mode I get approx 90mbps?

I have reset both Router and HUB4 (in modem mode) but no difference. The HUB4 is a constant 90mbps in modem mode.

Can anyone check my account to see if there is a cap still on place and hasn’t been switched over yet?

 

 

 

 

 

Tags (4)
0 Kudos
Reply
jb66
  • 12.17K
  • 900
  • 1.76K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,465 Views
Message 2 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

Try a new ethernet cable? 

0 Kudos
Reply
Phatz
  • 21
  • 0
  • 0
Tuning in
1,443 Views
Message 3 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

Hi,

Thanks for the reply, the same Ethernet cable on the 350 plan which was delivering 370mbps on the HUB3. The same Ethernet cable on the hub4 to the same router is not?

Any other ideas?

Thanks

0 Kudos
Reply
sophist
  • 2.2K
  • 375
  • 545
Problem sorter
1,440 Views
Message 4 of 37
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

sounds like your asus is only negotiating a 100mb connection to the hub? can you check the status in the management pages of your router? 

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 15.94K
  • 691
  • 1.56K
Alessandro Volta
1,429 Views
Message 5 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

See what speed you get in modem mode with just a PC connected (power off hub for 2mins to allow a MAC change).

Also try another port on the hub 4 as you can on that model.

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Phatz
  • 21
  • 0
  • 0
Tuning in
1,420 Views
Message 6 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

Thanks yes it’s showing 100 on the wan!? Ok I need to go to bed and follow up - this is odd! I am assuming at this point the hub4 in modem mode is doing something odd?! Will try direct connect and some other options in morning...

0 Kudos
Reply
Phatz
  • 21
  • 0
  • 0
Tuning in
1,417 Views
Message 7 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

Will give this a go in the morning after checking the wan port. Looks like a possible issue with the port auto negotiating. Keep you guys posted...

0 Kudos
Reply
sophist
  • 2.2K
  • 375
  • 545
Problem sorter
1,415 Views
Message 8 of 37
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

in which case it's worth trying @jb66's suggestion, irrespective of whether or not it's the same cable that you used in your old setup 🙂

legacy1
  • 15.94K
  • 691
  • 1.56K
Alessandro Volta
1,414 Views
Message 9 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

maybe you need a better cable.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00679D3B6?pf_rd_r=BYH3W5W45MTVT9XS2CDG&pf_rd_p=e632fea2-678f-48...

It is possible you got a faulty hub where the port don't lock at 1Gb or the link negotiation between the hub and your router is a issue .

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Phatz
  • 21
  • 0
  • 0
Tuning in
1,406 Views
Message 10 of 37
Flag for a moderator

Re: Hub4 Modem Mode Slow ASUS GTAC5300

It’s A CAT6a cable n the wall? Solid copper about a 20mtre run? Ok will be check in morning. May do a direct connect with different cable to hole in the wall in morning. Thanks for the suggestions everyone! Gotta sleep 😴

0 Kudos
Reply