Menu
Reply
Tracy89745
  • 13
  • 0
  • 4
On our wavelength
323 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

HUB 3 LEVELS / UPSET

Hi guys ,

I am aware that I am on VM200 , he says that should be a 200 Mbps Download / 21 Mbps Upload Speed.

He said its been acting up and i just want to check that everything is okay and make sure Im paying for a service that I am actually receiving into the home, Here are my HUB 3 Levels: (Could anyone outline any issues or faults that I need to contact VIRGIN MEDIA about ASAP) 

Welcome back!
Sign in to view or modify your Hub 3.0 settings.
 
Router status

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
16910000003.538256 qam36
25070000003.238256 qam13
3515000000338256 qam14
4523000000337256 qam15
55310000003.238256 qam16
6539000000337256 qam17
75470000002.937256 qam18
85550000002.737256 qam19
95630000002.937256 qam20
105710000003.237256 qam21
11579000000338256 qam22
125870000002.737256 qam23
135950000002.738256 qam24
146030000002.937256 qam25
156110000002.738256 qam26
166190000003.238256 qam27
176270000003.238256 qam28
186350000003.537256 qam29
196430000003.538256 qam30
206510000003.538256 qam31
216590000003.738256 qam32
226670000003.938256 qam33
23675000000438256 qam34
246830000003.938256 qam35


Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1Locked38.900
2Locked38.670
3Locked38.670
4Locked37.370
5Locked38.6120
6Locked37.380
7Locked37.6130
8Locked37.680
9Locked37.660
10Locked37.660
11Locked38.650
12Locked37.660
13Locked38.650
14Locked37.670
15Locked38.620
16Locked38.670
17Locked38.660
18Locked37.660
19Locked38.6210
20Locked38.650
21Locked38.950
22Locked38.9200
23Locked38.670
24Locked38.640

 

Router status
Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
16030001441.5512064 qam1
23940000039.5512064 qam4
34620000040512064 qam3
45370002941.5512064 qam2


Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
 
Welcome back!
 
Router status

General Configuration

Network access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
xv9873254k;fg87dsfd;kfoA,


Primary Downstream Service Flow

SFID28601
Max Traffic Rate230000061
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0


Primary Upstream Service Flow

SFID28980
Max Traffic Rate22000061
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0
Max Concatenated Burst42600
Scheduling TypeBestEffort
 
 
Many Thanks,

ANY ADDITIONAL INFORMATION NEEDED REGARDING THIS ISSUE PLEASE ASK

Tracy

0 Kudos
Reply
goslow
  • 2.98K
  • 432
  • 1.11K
Trouble shooter
312 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

A quick glance over does not show any problems leaping out to me. Others who are better-informed may have more to say.

Who is the 'he' you are referring to in message #1.

Not, by any chance, someone claiming to be from VM who rang you up to say they had 'detected problems' with your connection?

If so, that was a scam call getting ready to commit some kind of fraud attempt against you.

Tracy89745
  • 13
  • 0
  • 4
On our wavelength
298 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

Hi Goslow,

This was my son , He knows alot about computers and technology. Atleast more then me.

My son uses the internet and needs a connection because he is autistic and uses gaming as his release for his needs.

I want this to get sorted ASAP.

Many Thanks ,

Tracy

0 Kudos
Reply
goslow
  • 2.98K
  • 432
  • 1.11K
Trouble shooter
277 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

You posted something very similar back in Feb '21. VM posted back on that topic but there was no conclusion to the last post. Did you establish the cause of the issue back then and what was the resolution? What issue is your son experiencing at the moment with the connection?

Gamers' complaints are often to do with latency on the connection and, on your previous topic, you set up a BQM graph to monitor the connection. That live monitoring graph is showing as empty at the moment. If your IP address has changed in the meantime, or you have deactivated the monitoring, that could be updated so you can start tracking the connection again to see if any high latency is present.

This 'Quick Start' forum might not get you the best help with this query. One of the forum VIPs or moderators might kindly move this topic over to either 'Networking and Wi-Fi' or 'Speed' where the resident tech experts should be able to give better advice than me. In the meantime, or until that happens, someone else may also chip in on here.

Tracy89745
  • 13
  • 0
  • 4
On our wavelength
268 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

I did.

The resolution to that is that connection went back to normal and my son didn't tell me about any ongoing or recent issues. So I decided it must be fixed.

Now its happened again, i dont think hes bothered too much about Latency but he wants to make sure we are getting the full speed we are getting into the home and that he receives that as well , he dosent want me to pay for something that we don't get fully.

Thanks for your replies , Hope it gets sorted.

Thanks Tracy.

0 Kudos
Reply
goslow
  • 2.98K
  • 432
  • 1.11K
Trouble shooter
254 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

OK, well you know the means to do the BQM graph should that be required for recording latency results on the connection. As far as speed goes, I think I am right in saying that the only results VM accept for measuring purposes are from

https://www.speedtest.net/

If he thinks connection speed is not right, then he would need to start collecting some download/upload test results at different times of the day and different days of the week to see how they match your package speed. Your hub stat's in message #1 show you are provisioned correctly for at least 200 down and 20 up (can't see the advertised VM spec's as the VM website page for that info seems to be broken at the moment and is just showing an empty page!).

0 Kudos
Reply
Hayley_S
  • 3.4K
  • 109
  • 225
Forum Team
Forum Team
197 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: HUB 3 LEVELS / UPSET

Hello @Tracy89745,

 

Welcome back! Thanks for posting.

 

I am sorry to see that you are having issues with your Hub-3.

 

Can you please tell me if you are still needing help with this?

 

Many thanks,

Hayley
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply