Menu
Reply
patrickjburt
  • 5
  • 0
  • 1
Tuning in
480 Views
Message 11 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Did you try to integrate VPN on your router?

I think it will solve your problem.

0 Kudos
Reply
Jay2000
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
467 Views
Message 12 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Hi / All

 

So did some more fault finding and issue still exists

 

When connected to the VPN - over the VM link - Outlook and Teams stopped working but Browser internet access works

 

The same device on ANY other link AND the same VPN - everything works

 

Its like the VM router/fw is blocking MS / Teams?

 

Any clues?

 

J

0 Kudos
Reply
Eeeps
  • 907
  • 57
  • 157
Well-informed
462 Views
Message 13 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

So the VPN connects OK?

If so what IP address and gateway are associated with the VPN? - could be that they conflict with the standard SH3 subnet.

0 Kudos
Reply
gcarter
  • 132
  • 2
  • 23
Up to speed
443 Views
Message 14 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Ok, so your first post, you stated that the VPN did not work period.  

  • Now its started working?  
  • What did you do to get it to work?  
  • For example did you follow any of the bullet pointed suggestions in my previous response?

To respond to your latest issues.

"When connected to the VPN - over the VM link - Outlook and Teams stopped working but Browser internet access works"
What do you mean by "over the VM link"? Also when you say "outlook and teams stopped working", what do you mean?  They couldn't connect? Error messages? Screenshots of errors? Troubleshooting ie were outlook and teams restated?  Rebooted?

The same device on ANY other link AND the same VPN - everything works
What?  That 
statement makes no sense!

Its like the VM router/fw is blocking MS / Teams?
If the VPN is connected, then it is the process controlling traffic on your pc / device(s) not the router.
.Again would need a more detailed desctiopn including screenshots of errors of "stopped working"

 

0 Kudos
Reply
Jay2000
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
434 Views
Message 15 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Ok, so your first post, you stated that the VPN did not work period.  

  • Now its started working?  
  • What did you do to get it to work?  
  • For example did you follow any of the bullet pointed suggestions in my previous response?

To respond to your latest issues.

"When connected to the VPN - over the VM link - Outlook and Teams stopped working but Browser internet access works"
What do you mean by "over the VM link"? Also when you say "outlook and teams stopped working", what do you mean?  They couldn't connect? Error messages? Screenshots of errors? Troubleshooting ie were outlook and teams restated?  Rebooted?

Over the VM Link - Means using the Virgin Media Broad Band 

To be clearer

I have a laptop, I am connected to the virgin media WiFi and Outlook and Teams works fine as does Internet Browsing

I then connect to the VPN over the Virgin Media WifI and the VPN completed its connection, I get the IP from the VPN and the following happens

Internet Browsing still works

Outlook stops working (failed to connect)

Teams stops working (cannot connect so goes offline)

I then disconnect from the VPN and Outlook and Teams starts working,

I then tether of 2 different carriers (Read: 5 G off the Phone and 02 off another phone) and when on each I connect to the VPN and all works as expected. IE Outlook continues to work, Teams continues to work and Browsing is also fine. 

 

The same device on ANY other link AND the same VPN - everything works
What?  That 
statement makes no sense!

Please see above. But to be clearer

Laptop > Connects to VM Wifi> Laptop and all Apps work

Laptop > Connected to VM WIFi > Connects to VPN > Browsing works but Outlook and Teams stops working

Laptop > Connected to 5GEE > Connects to VPN > Laptop and all Apps work

Laptop > Connected to 02 > Connects to VPN > Laptop and all Apps work

So as you can see - the same device using the other two links (5gEE and 02) work with the VPN and all apps.

 

Its like the VM router/fw is blocking MS / Teams?
If the VPN is connected, then it is the process controlling traffic on your pc / device(s) not the router.
.Again would need a more detailed desctiopn including screenshots of errors of "stopped working"

 

As Above : But Outlook goes to Offline and Teams goes Offline then logs out after a while.

 

Does that help?

0 Kudos
Reply
Jay2000
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
433 Views
Message 16 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Good points

VM Network is on a 192.168

VPN is on a 172.16 network

0 Kudos
Reply
gcarter
  • 132
  • 2
  • 23
Up to speed
396 Views
Message 17 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

Yeah, thanks for the expanded responses 😀

This appears to be a much more complicated issue than it first sounded, especially with the fact that its now just effecting those x2 MS products.

Because of limitations of virgin routers, would suggest your next step is to get a dedicated wifi router and put your superhub into modem mode and then re-test

Would also recommend you raise this issue on their forums

https://forum.fortinet.com

0 Kudos
Reply
Ann-R-10
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
69 Views
Message 18 of 18
Flag for a moderator

Re: VPN Not working

How do you use modem mode?

0 Kudos
Reply