Menu
Reply
BobbyW
  • 33
  • 0
  • 3
On our wavelength
213 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

OConnect app hub5

The connect app is unreliable when connecting to the hub 5. It often can't find the hub and takes me through the reinstall hub process and then still can't find the hub.

0 Kudos
Reply
Adri_G
  • 1.25K
  • 47
  • 89
Forum Team
Forum Team
199 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: OConnect app hub5

Thanks for posting with your issues on our forum page BobbyW.

We're sorry to hear of this issue with our Connect App not linking to your hub 5, could you please check and make sure you have the latest version launched for this App?
Please, find our latest version below:

Android: 12.28.19

Apple: 12.28.18

Please see if uninstalling and re-installing the app has made things any better for you, you can also check that your handset also uses the latest software version or you may need a system update there too.
Let us know how you get on and if this helps, happy to assist further if you still need us to.

Adri - Forum Team


New around here?

0 Kudos
Reply
BobbyW
  • 33
  • 0
  • 3
On our wavelength
162 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: OConnect app hub5

I've uninstalled and reinstalled the app about 7 times, my device software is updated. I paused some devices and now can't unpause them because the app can't find the hub despite me being connected to it to be able to send this.

0 Kudos
Reply
Paul_DN
  • 9.88K
  • 510
  • 1000
Forum Team
Forum Team
142 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: OConnect app hub5

Hi BobbyW,

Thank you for advising you have tried uninstalling the App, have you tried using a different device to see if you have the same issue?

Regards

Paul.

0 Kudos
Reply
BobbyW
  • 33
  • 0
  • 3
On our wavelength
120 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: OConnect app hub5

I'm stood next to the switched on router with the app opened and it's displayed 'hub can't be found.' the app is a pile of manure 

0 Kudos
Reply
newapollo
  • 14.18K
  • 1.9K
  • 4.37K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
96 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: OConnect app hub5


@BobbyW wrote:

I've uninstalled and reinstalled the app about 7 times, my device software is updated. I paused some devices and now can't unpause them because the app can't find the hub despite me being connected to it to be able to send this.


Hi @BobbyW 

There is a known problem with the app and pausing devices. See <<< this post by VM Staff Kath_F >>> 

You should be able  to unpause the devices by performing a pinhole reset of the hub.   

This will set the hub back to factory defaults so it willrevert to the SSID and wifi password that's on the sticker on your hub. Any changes you've made will have to be set up again by yourself

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali


I don't work for Virgin Media.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge. Learn more

Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules