Menu
Reply
sgurprit
  • 22
  • 0
  • 1
Tuning in
352 Views
Message 1 of 17
Flag for a moderator

Hub4 losing ssid settings

My hub 4 loses any custom WiFi ssid / password settings after every restart. Has anyone else faced similar issue?

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 7.81K
  • 1.32K
  • 3.5K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
348 Views
Message 2 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Apologies for checking the obvious, but you are referring to a restart (power off/on) and not a reset using the pinhole?

I suspect you do mean a restart, and in that case the probable cause is a fault on the NAND chip (or its connections) that stores customer settings, and in that case you'll need a new hub. 

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
sgurprit
  • 22
  • 0
  • 1
Tuning in
331 Views
Message 3 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Thanks for your help. Yes, it's when I restart. 

I guess I would need to call Virgin Media.

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 7.81K
  • 1.32K
  • 3.5K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
315 Views
Message 4 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Or you can wait for the forum staff here to respond.  Slower, by a much more plesant experience.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Jodi_S
  • 2.55K
  • 138
  • 257
Forum Team
Forum Team
236 Views
Message 5 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Hi sgurprit,

 

Thanks for posting on our community forums. Sorry to hear you're experiencing issues with our SH4 with the loss of Wi-Fi SSID and password settings after every restart.

 

We can certainly get this checked for you, however you are currently being affected by an area fault which is due to be resolved at 3pm this afternoon.

 

Unfortunately until this issue has been resolved, we're unable to carry our further diagnostics on your account until this time. 

 

Please can we kindly ask you to return after the estimated fix time of 3pm and we will get this issue looked in to for you?

 

Kind regards Jodi. 

0 Kudos
Reply
sgurprit
  • 22
  • 0
  • 1
Tuning in
198 Views
Message 6 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Hi

Would you be able to check it now?

Hayley_S
  • 1.72K
  • 58
  • 123
Forum Team
Forum Team
186 Views
Message 7 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Hello @sgurprit.

 

Thank you for coming back to us.

 

The area fault seems to of been fixed 🙂

 

Please can you try doing a pinhole reset on your Hub for me? Let me know how this goes.

 

Many thanks,

Hayley
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
sgurprit
  • 22
  • 0
  • 1
Tuning in
184 Views
Message 8 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Sorry, but i have tried that number of time since last many months. I always lose my setting not just bu pin hole reset but also when i restart. It takes a lot of time to restore the setting every time. Instead of just asking me to reset blindly, could you please look into the problem and resolve it. 

 

 

Regards

0 Kudos
Reply
Hayley_S
  • 1.72K
  • 58
  • 123
Forum Team
Forum Team
171 Views
Message 9 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

I have looked into this problem @sgurpit.

 

A pinhole reset is what our system is suggesting as a first point of resolve.

 

I understand that this can take some time, but I can not do further diagnostics until this has been completed.

 

Let me know how it goes.

 

Thanks,

Hayley
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
sgurprit
  • 22
  • 0
  • 1
Tuning in
80 Views
Message 10 of 17
Flag for a moderator

Re: Hub4 losing ssid settings

Hi

I have done the pin reset but the hub is still losing the ssid setting and reverting to default after every restart. 

0 Kudos
Reply