Menu
Reply
Highlighted
  • 3
  • 0
  • 5
Tuning in
1,261 Views
Message 21 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

Hi

As suggested, I changed the password in My Virgin Media then started up Outlook and updated the password when prompted for both receiving (IMAP) and sending (SMTP) and all now seems fine.

Thanks for fixing this, just a shame it took so long.

Highlighted
  • 18.28K
  • 1.05K
  • 7.86K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,259 Views
Message 22 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

@GeordieDave 

Thanks for the update.

Tim

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 9
  • 0
  • 4
Tuning in
1,231 Views
Message 23 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

Just tried it now at around 7.40am. Change of email was accepted and i got an email to say i had changed it. changed the password in my outlook client and it would not get passed the "sending test email"

Screenshot_3.png

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 10.84K
  • 1.22K
  • 5.15K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,218 Views
Message 24 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

I have had to reject your image. It contained your e-mail address in the banner - very clearly noticeable. Breaches Forum rules to make that kind of information visible. You'll have to try again. Sorry.


I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 7
  • 0
  • 3
Tuning in
1,204 Views
Message 25 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

Same for me.  Being struggling for over a week. Can receive emails.  but if send get window opening asking for password. Which I give. But box just keeps popping up.  If use webmail can receive and send emails!!  Any ideas?

thank you

Highlighted
  • 10.84K
  • 1.22K
  • 5.15K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,194 Views
Message 26 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

Have you tried the advice given at the the start of this thread to change your password in My Virginmedia and in your e-mail client? There is good evidence that this enables the systems involved to reset and resolve the issue.


I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Highlighted
  • 10
  • 0
  • 2
Tuning in
1,187 Views
Message 27 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

I still can't send emails after changing my password at this morning at 9:26am I receive the same error message through webmail I get the following:

"Error: Wrong or missing login data to access e-mail transport server smtp.blueyonder.co.uk. Please check associated account's settings/credentials."

 

Using my mail client wither on my computer or phone I get the VM300 error.

This really needs to be sorted asap its been going on to long now.

 

Highlighted
  • 18.28K
  • 1.05K
  • 7.86K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,179 Views
Message 28 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

@DoubleZero The Transport error message suggests that you are using webmail for one VM account and then pulling mail from another VM account in as a secondary account.  In this role webmail works in the same way as an email client (and uses the same servers to fetch and send mail).

The main account in webmail uses different SMTP servers to send that are embedded in the mail platform itself.

However you have confirmed that mail clients are also getting VM300 and that you've tried changing passwords on the affected account. So we need someone from the Forum Team to escalate this for you.

@ModTeam 

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

Highlighted
  • 18.28K
  • 1.05K
  • 7.86K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,195 Views
Message 29 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

@Kev_B @modteam.

Can I suggest that you have someone comb through this thread and escalate those to date who are still having issues sending.  I've taken the liberty of having mails which are showing receiving problems separated out to be dealt with separately.

Tim

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

  • 10.84K
  • 1.22K
  • 5.15K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,191 Views
Message 30 of 133
Flag for a moderator

Re: Problems sending email using a mail client

@ModTeam - please see above post. The @ mention there didn't work properly


I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks