Menu
Reply
Jdoughtyqpr
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
216 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

YouTube and other TV apps not working correctly.

Hi,

Seen this issue posted a couple of times but the solutions are either temporary or don't work for me.

I had an issue with this on my old TiVo, so an engineer diagnosed a problem with the box, sent me a new box and the same issue happens.

Every now and again my YouTube app stops playing the videos. Sound comes out but the video does not play. I also find that Netflix and Amazon doesn't play videos or sound during this time.

I go through the rigmorol of resetting the TiVo box with the thumb down last channel piece. Loads up after about 5 minutes and back to normal, but surely there can be something that means I don't need to do this? Clearing Cache doesn't work. I'm having to do this every day. 

 

Any advice is much appreciated.

Thanks 😊

0 Kudos
Lisa_CC
  • 3.97K
  • 236
  • 438
Moderator
Moderator
161 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: YouTube and other TV apps not working correctly.

Hi Jdoughtyqpr,

 

Sorry to hear about the Apps issue when trying to watch them on your TV Box. If the new box is having problems like the old TV Box, it may be an issue with it's internet connection. Can you tell us whether it's set up using a wired  or wireless connection? 

 

Can you also check the network settings on the TV Box by going to Home - settings - Network - View Network Status or you can run diagnostics by selecting View Network Diagnostics? What does it say?

 

Thanks,

 

Lisa

0 Kudos
Jdoughtyqpr
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
134 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: YouTube and other TV apps not working correctly.

Hi Lisa,

Sorry for the delay. It's connected to the router via ethernet. 

Running diagnostics comes back as a success when running a test connection and DNS resolution shows succeeded. Port configuration test took a while then came back failed.

Thanks

0 Kudos
Ryan_N
  • 2.09K
  • 104
  • 188
Forum Team
Forum Team
110 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: YouTube and other TV apps not working correctly.

When this happens does it happen for a long period of time? Or is it around any particular time? Just trying to see if there is a trend. 

 

Cheers. 

Ryan_N - Forum Team - https://community.virginmedia.com/t5/custom/page/page-id/WelcomeGoodFolk
0 Kudos
Jdoughtyqpr
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
109 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: YouTube and other TV apps not working correctly.

No trends unfortunately. When it happens it stays that way for the whole time till I reset. Second box upstairs doesn't have this problem 

0 Kudos
Ryan_N
  • 2.09K
  • 104
  • 188
Forum Team
Forum Team
108 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: YouTube and other TV apps not working correctly.

I will send you a private message to look into this. 

 

Cheers. 

Ryan_N - Forum Team - https://community.virginmedia.com/t5/custom/page/page-id/WelcomeGoodFolk
0 Kudos