Menu
Reply
Gordmic51
  • 16
  • 0
  • 0
Tuning in
497 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

iOS 13.5 TV Control not Connecting

I can open log onto the App and see TV Guide and my recordings but I cannot use the App to control my television. It says that my V6box is not connected to the Network and asks me to Re scan. Nothing happens!

0 Kudos
Reply
ozsat
  • 4.42K
  • 312
  • 816
Community elder
488 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

The V6 must be switched on in white LED mode and yoi must be on the same network

==================================
VIVID 600 (690/44mb) in Area 31
0 Kudos
Reply
Gordmic51
  • 16
  • 0
  • 0
Tuning in
486 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

It is switched on with White light and I am on the same network!

0 Kudos
Reply
newapollo
  • 5.67K
  • 911
  • 1.33K
Hero
466 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

On the V6 box navigate to Home > Help & Settings > Settings > Devices  > Network Remote Control

Make sure you have a tick next to Allow network-based remote controls

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali
0 Kudos
Reply
Graham_A
  • 16.14K
  • 2.26K
  • 6.89K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
454 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

The V6 must be switched on in white LED mode ..."

Not so, I have just tested that out and the app quite happily brought the V6 box out of red led to white.

I believe if the most extreme power saving options have been selected it won't work.

 

________________________________
Graham

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media, I'm a VM customer. There are no guarantees that my advice will work. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Eeeps
  • 753
  • 47
  • 118
Rising star
447 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting


@Graham_A wrote:

The V6 must be switched on in white LED mode ..."

Not so, I have just tested that out and the app quite happily brought the V6 box out of red led to white.

I believe if the most extreme power saving options have been selected it won't work.

 


Even works when in 'eco mode' - our V6 in the bedroom is in that mode and is accessible.

 

@OP. Ensure your iOS device is not using mobile data - switch it off to make sure.

Gordmic51
  • 16
  • 0
  • 0
Tuning in
446 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

I had already checked that and it is ticked. 

0 Kudos
Reply
Gordmic51
  • 16
  • 0
  • 0
Tuning in
426 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

I’ve done that too and it still makes no difference. It doesn’t work on either my iPhone or iPad!
0 Kudos
Reply
ozsat
  • 4.42K
  • 312
  • 816
Community elder
389 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting

When in RED mode it could be in one of two states - and the deep sleep state seems not to work at times.

Even when you have full ECO mode set on - the box may still be doing network activitiy which will make it available and so it is not in a deep sleep. The box wakes up at least once every six hours for its own network activity.

Sometimes it will work and others it will not.

==================================
VIVID 600 (690/44mb) in Area 31
0 Kudos
Reply
Eeeps
  • 753
  • 47
  • 118
Rising star
354 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: iOS 13.5 TV Control not Connecting


@Gordmic51 wrote:
I’ve done that too and it still makes no difference. It doesn’t work on either my iPhone or iPad!

OK. Some information and diagnostics.

1. Are you using the HUB in router or modem mode with your own router?
2. How is your V6 connected to the router?
3. Get the IP information from your iPhone /iPad; both IP address and subnet mask.
4. Get the IP information from your V6; again both IP address and subnet mask.

In the TV Control app go to ... (more) ->settings.
If you have more that one V6 select the one with problems under 'Selected Source'
The scroll down to System info and select the V6 (again for some reason)

What status is shown? - it should be 6.

If not try Restart Streaming Device

0 Kudos
Reply