Menu
Reply
Smokeyben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
973 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

V6 media Box - intermittent signal loss

Intermittent signal loss from V6 media box keep losing both sound and piture for a few seconds Can anyone help? 

 

 

 

[MOD EDIT: Subject title changed for clarity]

0 Kudos
Reply
japitts
  • 18.22K
  • 2.36K
  • 4.17K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
961 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Is this happening only on, say, live TV? Or is, say, OnDemand, recorded programmes and/or streaming also affected?

They're all handled differently within the box, and therefore would indicate different issues.

If you're getting picture & sound drops on live TV, I'd expect to see an on-screen error message if this was caused by the live TV feed from VM. Otherwise, I'd be looking down the HDMI connections route - this would likely affect all content, not just live TV.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Smokeyben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
950 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

This happening on live feed television and I have checked hdmi cables thinking it was that. But I have changed televisions as my old was on its way out decide to upgrade and buy a new one and everything was ok for five days then it's started happening on the new television that is why I am thinking it's the box. 

0 Kudos
Reply
japitts
  • 18.22K
  • 2.36K
  • 4.17K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
944 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Loss of live TV signal would have an on-screen error code or message, W02 most likely.

Try some OnDemand & recorded programmes and see if the same thing happens. If it does, I'd be looking in the direction of the video output chain.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Smokeyben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
932 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Hi Japitts

i don't get a WO2 message but due get lost signal message

I will try some on demand programmes and prerecord ones to see if it happens 

thanks for your help and advice it may take a few days to bottom it as it is very intermittent 

Regards Smokeyben

 

0 Kudos
Reply
Tom_F
  • 4.22K
  • 250
  • 536
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
879 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Hi Smokeyben, thanks for getting in touch.

 

I'm sorry to hear you've had some issues with your V6 box. Further to the helpful advice offered above I've done some checks from here and wasn't able to identify any obvious faults. 

 

When you've been able to check the cables/connections and identify which content is affected specifically please let us know so we can take further action as required. 

 

Tom

0 Kudos
Reply
Smokeyben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
869 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Hi Tom 

 

i have changed the Hdmi cable and the signal does seem to be better with only odd few seconds loss of sound now. I will monitor it for a few days and come back to the forum if I encounter any problems 

0 Kudos
Reply
Roger_Gooner
  • 7.88K
  • 518
  • 1.48K
Alessandro Volta
865 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

As it's possible that the new TV is faulty can you try a different HDMI input.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG108S 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
Akua_A
  • 3.38K
  • 80
  • 219
Forum Team
Forum Team
812 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: V6 media Box - intermittent signal loss

Thank you for letting us know @Smokeyben.

 

Please get back to us when you can with the updates.

 

Thanks,

Akua_A
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply