Menu
Reply
KibbleWibble
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
1,489 Views
Message 1 of 12
Flag for a moderator

TV showing only static.

I got up this morning to nothing but static on the TV. No sound. Virgin have stated that "due to the technical nature of the issue" I should post here, so here I am.

Cables all checked. Virgin on the Go also only giving me a black screen. Turned off and on several times, including disconnecting the cables. TV working fine for other inputs (PlayStation, Rakuten, smart features, streaming non-virgin videos from phone wirelessly). I did the online tests and apparently no issues in my area. Broadband also no issues.

I'm at a loss on what more to try or what the issue could be. Can anyone assist?

0 Kudos
Reply
japitts
  • 17.15K
  • 2.24K
  • 3.94K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,486 Views
Message 2 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

TV Go & your STB are most likely different issues, so let's park that for a moment.

A VM box that's got a dodgy video output normally just results in a "no signal" output or corrupted picture - do you have access to the TiVo/V6 menu system, TV Guide at all? Are you able to post a picture of your "picture", it may help.

Have you tried rebooting your V6 with a known good HDMI lead (from a different source) connected to a known good HDMI port?

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
KibbleWibble
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
1,482 Views
Message 3 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

received_600983190857894.jpeg

 It's literally white static. I can't get to any Virgin menus or settings at all.

0 Kudos
Reply
japitts
  • 17.15K
  • 2.24K
  • 3.94K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,475 Views
Message 4 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

Try taking a known good HDMI lead (from another unit) and using a known good HDMI port on your TV - disconnecting another unit if necessary - and connect your V6 to your TV using this.

Power the V6 off the mains, switch the TV on, power the V6 on. Do you get the "Welcome", "Starting up" sequence?

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
newapollo
  • 10.42K
  • 1.44K
  • 3.08K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,460 Views
Message 5 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

The picture looks like the screen you see when tuning into the old aerial before digital TV.

Are you sure you have selected the correct source ie HDMI1, 2, 3 etc?

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali


I don't work for Virgin Media.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge. Learn more

Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules
0 Kudos
Reply
LittleMick73
  • 5.39K
  • 547
  • 923
Superstar
1,441 Views
Message 6 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

Hi looks like the wrong input setting. Regards Micky
0 Kudos
Reply
japitts
  • 17.15K
  • 2.24K
  • 3.94K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,435 Views
Message 7 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

Agreed re the input setting - if your TV is already switched on when you reboot your V6, some models auto-switch to the V6 input (all TV dependent) - partly my reasoning for suggesting that.

Of course, you may need to manually change the input.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Paulina_Z
  • 2.93K
  • 97
  • 200
Forum Team
Forum Team
1,357 Views
Message 8 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

Hi @KibbleWibble,

 

Welcome to our Community Forum! Thank you so much for your first post. We really appreciate it.

 

We're sorry to hear that you're experiencing this issue!

 

From what I can see on your account, there are no issues with your V6 set top box. 

 

Would you be able to check your TV source, as previous community members suggested?

Please let us know if this works, or if you need any further support.

 

Thanks,

Paulina_Z
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
Muzio
  • 1
  • 0
  • 0
Joining in
224 Views
Message 9 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.

Hey, 

I had the same thing a few times and sometimes it fixed itself after leaving it for a while. However, I pulled out the HDMI cable out from the telly, whilst it was on the static picture then plugged it back in. 


Mine is working fine now! might be worth giving it ago if you have not yet fixed it! 

0 Kudos
Reply
japitts
  • 17.15K
  • 2.24K
  • 3.94K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
216 Views
Message 10 of 12
Flag for a moderator

Re: TV showing only static.


@Muzio wrote:

Mine is working fine now! might be worth giving it ago if you have not yet fixed it!


@Muzio 

A well-intended response I'm sure, but this thread was last updated over a year ago...

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply