Menu
Reply
Highlighted
  • 14
  • 0
  • 1
Tuning in
129 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Open TCP Ports

New V6 Box has slow picture speed.  An amber Thumbs up, may be not suitable for High Def pictures.  

Guidance suggests to check out Broadband Network connection.  Diagnostics show failed TCP Port connection test.  Suggests Open TCP Ports 80, 8080, 80, 7287, 7288, 8081.

I do not know how to do this and am slightly nervous of tinkering.

I am using my own Powerline (TCP 600 Mbps) to link the Router and  the V6.

Any ideas gratefully received.

Alan Speed

 

 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.21K
  • 296
  • 744
Community elder
121 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Open TCP Ports

The powerline is the most likely source of speed issues you are having.

Try wifi - the port errors are misleading.

==================================
VIVID 600 (690/44mb) in Area 31
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 31.47K
  • 1.64K
  • 5.51K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
119 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Open TCP Ports

your powerlines are likley the week point. no ports need opening. try without the powerline

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 1.69K
  • 105
  • 171
Forum Team
Forum Team
51 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Open TCP Ports

Hi Aspeed950, 

Thanks for your post on the forums, I am sorry you're having this issue with your new V6 box. 

I can see you've had some help from the VIP's of the community, has their advice worked? 

If the WIFI signal is still inefficient and the issue is still persisting, can you try using an Ethernet cable to see if this fixes it? 

This will tell us if it is solely a WIFI issue or if there is a deeper problem. 

Thanks, 

Megan_L

0 Kudos
Reply