Menu
Reply
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
203 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Virgin 360 remote stopped working

Had 360 box for 2 days after finally getting activation sorted.

now 48hours later remote works tv but not box.

any ideas if there are certain key presses to reset remote connection?

0 Kudos
Reply
  • 3.97K
  • 634
  • 873
Community elder
200 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Virgin 360 remote stopped working

Hi Welshdan,

To pair the 360 remote hold down the 'TV' button and '0' button together until the Standby button starts to flash.
If the remote appears to have stopped working make sure the the power saving mode setting is on Fast Start

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
143 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Virgin 360 remote stopped working

TiVo 360 remote stopped working after a few days. Works with TV but not TiVo. Tried turning off and on, pairing again, but still not working 

0 Kudos
Reply
  • 420
  • 48
  • 126
Fibre optic
132 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Virgin 360 remote stopped working

Press the 0 and TV buttons until the standby button flashes to pair the remote agian. 

Instructions from Ziggo website (same boxes and remotes):

"Make sure you are near the media box. Pair the remote control with the media box by pressing and holding the TV button and the NUMBER 0 button simultaneously for 10 seconds. If the pairing is successful, the light on the box flashes once and a message appears on the screen."

 

Set your box's power mode to fast start which should stop the remote from losing its pairing:

Home>Settings (cog)>System>Standby Power Consumption > Fast Start

or  Press and Hold the mic symbol and say "Settings" then use the arrows and OK button to navigate as above. (System>Standby Power Consumption >Fast Start)

Noticed you'd tried pairing again already - try removing the batteries from the remote and re-inserting and re-doing the pairing.  If that works you can also try resetting your 360 (System >Factory Reset). You won't lose any settings etc. but it should re-pair the remote properly.

0 Kudos
Reply