Menu
Reply
Kenny_B
  • 6
  • 0
  • 1
Tuning in
388 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

LED light on TV 360

Hi, brand new Virgin Media user. Got the TV 360 box and a mini box for the bedroom in my package.
The question I have is why the main box only displays a static red led on the front when on but the mini box displays a white led when in operation and blue led in standby.
Is this normal? as I don’t think it’s correct.

thanks for any answers.

 

0 Kudos
Reply
roy247
  • 772
  • 68
  • 167
Well-informed
379 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: LED light on TV 360

Are both boxes set to the same in Settings, System, Standby power consumption, they need to be set to Fast start or Active start so you can watch recordings on the mini box if the main box is in standby.

 

0 Kudos
Reply
Kenny_B
  • 6
  • 0
  • 1
Tuning in
376 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Hi,

thanks for the reply. Both main box and mini box are set to Fast Start.

0 Kudos
Reply
roy247
  • 772
  • 68
  • 167
Well-informed
366 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Have you changed the power setting to fast start and it cured the problem or does the main box still have a red light, both boxes should be the same. If it is still red try turning the power off to the box for a couple of minutes and then back on to restart the box.

 

0 Kudos
Reply
Kenny_B
  • 6
  • 0
  • 1
Tuning in
359 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Hi, both boxes were set to Fast start by the installer. The mini box in bedroom when in use has a white Led. When I press the top RHS red power button on the remote it turns blue and goes into standby. This to me is correct operation.

The main box is different. it’s a red led when in use and if I press the top RHS power button on the remote, the box goes into standby but the red led goes out. No light at all.

it’s red led light or nothing. I have not seen the white or blue led on the main box. Just wondered if this was normal but expected it to be the same as the mini box upstairs.

I have switched it on and off with (power off a few time). When it starts up and I get the welcome message, the led is red and that’s all I get LOL

thanks again.

0 Kudos
Reply
roy247
  • 772
  • 68
  • 167
Well-informed
270 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

A possible answer is it may be a refurbished Arris V6 box, if you go to Settings, Info, About, ( I think that is the sequence, I am not in front of the 360 at the moment ), it will say if it is a Humax or Arris built box. The V6 was red = standby, white = on, 360 is blue = standby, white = on, if it's an Arris box it's possible it only has a 2 colour led and blue is not an option and the logic is showing red for on.

If it's a Humax box then I have no idea.

Roy.

 

0 Kudos
Reply
Kenny_B
  • 6
  • 0
  • 1
Tuning in
253 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Hi Roy,

thanks for your reply. It’s an Arrus (DCX960-MPAT) box.

Don’t have a white or blue LED indicating box status.

Will just have to live with the red light for on and no light for standby.

Only device I have ever had which uses a red light for “on” LOL

thanks

Kenny

paul0363
  • 527
  • 60
  • 172
Rising star
205 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Looks like a faulty LED.

Converted Arris boxes (V6 to TV360 by software update) also have white on/blue off as the normal states of the LED (and orange during a restart power up). 

If the box is working otherwise it shouldn't be an issue.

0 Kudos
Reply
Kenny_B
  • 6
  • 0
  • 1
Tuning in
187 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

Hi,

Thanks. The box is working ok, it’s just hard to tell what state the box is in when it only displays a static red LED.

thanks again.

0 Kudos
Reply
Flying_Kiwi
  • 423
  • 22
  • 86
Fibre optic
159 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator

Re: LED light on TV 360

What does VM say about exchanging it for another which will give you this status info via the LED? It sounds faulty to me so VM should swap it for one that works according to the manual/book.

0 Kudos
Reply