Menu
Reply
mt2
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
177 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

No sound when switching on tv with TiVo

We have recently replaced our TiVo box. Now when we power on the Tv we sometimes have no sound. Has any one got any suggestions?
A reboot of the TiVo box resolves the problem.

Have checked all the leads and cables. Are there any TiVo audio settings that may cause this?

0 Kudos
Reply
japitts
  • 8.48K
  • 1.19K
  • 1.65K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
160 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: No sound when switching on tv with TiVo

Is the box set to any particular channels when this happens?

Do you have Dolby or PCM (I think that's the options) active? Home > Help & Settings > Settings > Audio

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
mt2
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
124 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: No sound when switching on tv with TiVo

Thanks for coming back. Has happened when turning the TV to standby after watching Channel 5 HD today. On switching the TV back on after a delay of approx 3 hours, there was no sound on Channel 5, but after changing channel to BBC 1 and back to 5 again it was ok.

The audio setting on the TiVo box is set to ‘Dolby Digital to PCM’. There is no sound bar connected.

The TiVo box is connected to the Tv by a HDMI cable

0 Kudos
Reply