Menu
Reply
urbanaspect
  • 11
  • 0
  • 0
Joining in
1,145 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Websafe does not work even though appears switched on

Reviving this thread as it is a year on and still Web Safe does not work. The issue was previously slightly complicated as I was using a laptop that routed traffic through a filter but I have since changed jobs and checked against several devices and I can categorically say Web Safe is not working.

Please help as I am desperate to protect my kids from internet harm. When I started this thread I was being pre-emptive, now they are at the stage they need the features of Web Safe which despite appearing to be 'On' and in use filters absolutely nothing out (whether blocked based on category or specifically blocked sites - neither works).

0 Kudos
Reply
urbanaspect
  • 11
  • 0
  • 0
Joining in
1,126 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: Websafe does not work even though appears switched on

Reviving thread as still no resolution. I have reset my router to factory settings, Web Safe is on, I have added some sites to be blocked, yet still I can access categories and sites that should be filtered out. Timer settings: Never turn off.

Your DNS Server: 62.252.69.14
Owner of this server: Virgin Media
Status of this server: Everything is fine

I am increasingly concerned about the content available to my children online as they are getting older and using the internet for greater periods.

0 Kudos
Reply
用心棒
  • 7.37K
  • 813
  • 2.48K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,110 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Websafe does not work even though appears switched on

In Windows, open a Command Shell and enter the following command:

netsh interface ipv4 show dnsservers

 Post the resulting output here.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more
Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
urbanaspect
  • 11
  • 0
  • 0
Joining in
1,071 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: Websafe does not work even though appears switched on

Configuration for interface "Ethernet"
DNS servers configured through DHCP: 150.206.1.2
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "NordLynx"
Statically Configured DNS Servers: None
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Ethernet 3"
DNS servers configured through DHCP: None
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Local Area Connection* 1"
DNS servers configured through DHCP: None
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Local Area Connection* 2"
Statically Configured DNS Servers: None
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Wi-Fi"
DNS servers configured through DHCP: 194.168.4.100
194.168.8.100
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Bluetooth Network Connection"
DNS servers configured through DHCP: None
Register with which suffix: Primary only

Configuration for interface "Loopback Pseudo-Interface 1"
Statically Configured DNS Servers: None
Register with which suffix: Primary only

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 13.42K
  • 682
  • 1.24K
Forum Team
Forum Team
1,066 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Websafe does not work even though appears switched on

Hi urbanaspect

 

Thanks for posting. Sorry it's not working. I'll PM you now to assist further

 

Best,

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

legacy1
  • 18.98K
  • 782
  • 1.99K
Alessandro Volta
1,030 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: Websafe does not work even though appears switched on

unplug the Ethernet reboot and test by WiFi

---------------------------------------------------------------