Menu
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
407 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

I rang the customer services team and they did very little. He said that 90 was enough and it should fix itself in 48 hours. But he also told me restarting my router would fix it, and resetting it would fix it, so ive figured im going to have to probably hope someone here can help me as he cut me off.

My speed tests were all 500mbs + for a week, yesterday and today they are 50mbps - 97mpbs both via ethernet and wifi.

Someone on another post suggested looking on the hub for the connected devices and speeds. The PC is only showing 100 via ethernet. The xbox shows 1000 but that is only getting 200max.

Thank you in advance for any assistance.

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
397 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

It can be difficult diagnosing problems without some basic information.

Have you checked the 'Check Service Status' at the top of the page ?

If nothing is showing try phoning 0800 561 0061, this will tell you of more local issues that may be affecting the area. Be aware that it isn't a manned line.

Go round all the accessible co-ax connections and ensure that they are finger tight.

If everything above is OK we need do some troubleshooting; to start with …

 

Can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a link to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.

Then

 

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream and Network Log tabs onto here, if you get a yellow warning click the Post button again.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
387 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

Service status is fine, no issues.

I have just taken out the co-ax connections and put them back in.

my bqm 

(will post the router details in a moment, it gives me the yellow error and clicking post again does the same exact thing it still won't post. So i'll try and do it again on its own post)

0 Kudos
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
384 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

13307500001.738256 qam25
22347500001.538256 qam13
32427500001.438256 qam14
42507500001.538256 qam15
52587500001.438256 qam16
6266750000138256 qam17
72747500001.438256 qam18
82827500001.238256 qam19
92907500001.738256 qam20
102987500001.438256 qam21
11306750000238256 qam22
123147500001.938256 qam23
13322750000238256 qam24
143947500001.540256 qam26
154027500001.738256 qam27
164107500001.438256 qam28
174187500001.438256 qam29
184267500000.238256 qam30
194347500000.740256 qam31
204427500000.238256 qam32
214507500000.238256 qam33
22458750000-0.538256 qam34
23466750000-0.738256 qam35
24474750000-0.538256 qam36



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.9130
2Locked38.640
3Locked38.600
4Locked38.650
5Locked38.940
6Locked38.900
7Locked38.650
8Locked38.970
9Locked38.660
10Locked38.900
11Locked38.660
12Locked38.640
13Locked38.9190
14Locked40.900
15Locked38.960
16Locked38.900
17Locked38.950
18Locked38.900
19Locked40.340
20Locked38.660
21Locked38.900
22Locked38.900
23Locked38.950
24Locked38.900
0 Kudos
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
383 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

Upstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1537000004.5512064 qam2
2394000004.425512064 qam4
3603000004.55512064 qam1
4462000004.45512064 qam3


Upstream bonded channelsChannel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
382 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

Network Log

Time Priority Description

06/09/2020 14:23:50noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/01/1970 00:01:35criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:12:8Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:12:3criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:12:2Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:12:2criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:49Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:49criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:45Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:45criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:3Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:11:3criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:53Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:53Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:53Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:53Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:48Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:48criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:48Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/09/2020 14:10:47criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
cotch
  • 29
  • 0
  • 0
Joining in
319 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: speeds were 500mbps all week when products started in property, now under 100.

All solved now, the ethernet cable was giving me full speeds the other day, i just changed the ethernet cable and it gave me the correct readings again.

0 Kudos
Reply