Menu
Reply
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
650 Views
Message 1 of 11
Flag for a moderator

slow speed only getting 90 while on 500 package

HI all

Please have a look and see if i need an engineer

I rebooted and reset router yesterday and speeds increased up to 500, then dropped, to lowest i measured was 70.

Thanks..

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/8a9b4ef103521f9811b6e5ce9c24c1455b39ba90
 DOWNLOAD Mbps
93.42
 UPLOAD Mbps
36.94
14110000002.737256 qam1
24190000002.738256 qam2
34270000002.538256 qam3
44350000002.238256 qam4
54430000001.738256 qam5
64510000001.937256 qam6
74590000001.737256 qam7
84670000001.737256 qam8
94750000001.737256 qam9
104830000001.737256 qam10
114910000001.537256 qam11
124990000001.237256 qam12
135070000001.237256 qam13
145150000001.237256 qam14
15523000000137256 qam15
16531000000137256 qam16
17539000000137256 qam17
18547000000137256 qam18
195550000000.937256 qam19
205630000000.737256 qam20
215710000000.737256 qam21
225790000000.737256 qam22
235870000000.537256 qam23
245950000000.237256 qam24

 

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked37.3440
2Locked38.6150
3Locked38.6270
4Locked38.6280
5Locked38.6310
6Locked37.6400
7Locked37.6360
8Locked37.3500
9Locked37.3530
10Locked37.3550
11Locked37.3730
12Locked37.6760
13Locked37.6740
14Locked37.6770
15Locked37.31030
16Locked37.31120
17Locked37.3980
18Locked37.31190
19Locked37.31540
20Locked37.31500
21Locked37.61820
22Locked37.31490
23Locked37.61500
24Locked37.61580

Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 46200000 4.95 5120 64 qam 1
2 32600000 4.975 5120 64 qam 3
3 39400000 4.95 5120 64 qam 2
4 25800000 5.05 5120 64 qam 4

Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 ATDMA 0 0 0 0
2 ATDMA 0 0 0 0
3 ATDMA 0 0 0 0
4 ATDMA 0 0 0 0

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
646 Views
Message 2 of 11
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

Your >> BQM << is looking OK, it has a few Latency spikes but nothing major.

Your Downstream Power Levels are all good.

Your Upstream Power Levels are all good although one is close to max.

Try a couple more speed tests at >> speedtest.net << using a direct connection using a Cat 5E/6 cable between the Hub and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected.

 


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
624 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

Hi..

here are my speed results..

0/01/2020
10:58 AM

14
92.84
36.99
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

10/01/2020
9:20 AM

14
93.42
36.94
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

10/01/2020
9:19 AM

14
93.05
37.06
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

10/01/2020
9:18 AM

16
93.98
37.13
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

10/01/2020
9:17 AM

14
92.71
37.13
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

10/01/2020
8:53 AM

14
92.16
37.12
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/30/2020
2:19 PM

15
87.22
37.14
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/30/2020
2:17 PM

14
78.72
37.15
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/30/2020
2:10 PM

14
93.33
37.03
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/30/2020
1:36 PM

16
56.66
37.04
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/30/2020
12:21 PM

14
126.18
36.51
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media
 

09/22/2020
5:19 PM

14
393.65
37.13
~ 100
Bristol
Virgin Media
Virgin Media

 

0 Kudos
Reply
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
615 Views
Message 4 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

hi..
just to update.. speeds back up ...over 500...
I disconnected all devices..
Replaced Ethernet cable from router to pc.( cat5 replaced with another cat5)
then I remembered I had a joint in loft for tv side of supply, so I re-checked connections.
Ran a speed test and bang 515 download..
will keep checking later to see if any changes, as about this time yesterday my speed increased..

0 Kudos
Reply
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
578 Views
Message 5 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

OH ....

Speed back down to 90  anyone have any idea why..?

DateLatencyDownloadUploadConnType 
Oct/01/2020 15:2413.33587.0397337.12262Ethernet 
Oct/01/2020 15:1913.56590.4243537.15143Ethernet 
Oct/01/2020 15:1813.27491.5023237.14307Ethernet 
Oct/01/2020 13:0314.093549.637.09904Ethernet 
Oct/01/2020 12:0214.434348.298437.20982Ethernet 
Oct/01/2020 11:5114.577459.244637.25453Ethernet 
Oct/01/2020 11:4913.499548.749337.1905Ethernet 
Oct/01/2020 11:2313.771478.861837.0202Ethernet 
Oct/01/2020 11:2114.413524.815237.21568Ethernet 
Oct/01/2020 11:2014.053349.88137.11355Ethernet 
Oct/01/2020 11:2014.017353.658737.15561Ethernet 
Oct/01/2020 11:1914.168271.476437.23268Ethernet 
Oct/01/2020 11:1913.178310.247237.16952Ethernet 
Oct/01/2020 11:1814.187359.970637.15258Ethernet 
Oct/01/2020 11:1714.652279.447537.1387Ethernet 
Oct/01/2020 11:1713.155323.266137.1671Ethernet 
Oct/01/2020 11:1613.399473.215437.21013Ethernet 
Oct/01/2020 11:1413.29982.7815837.1284Ethernet 
Oct/01/2020 11:1114.43987.2408237.16491Ethernet 
Oct/01/2020 10:4913.35991.4823436.89539Ethernet 
0 Kudos
Reply
-tony-
  • 16.91K
  • 1.32K
  • 4K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
574 Views
Message 6 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

go back through all the lan cables and any joints - reseat all connections 

____________________

Tony
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
567 Views
Message 7 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

thanks Tony.
I will check again, but why should anything change as when speed increased earlier today. I Ieft computer on and only came back to it 2 hrs later and found speed had dropped.
0 Kudos
Reply
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
554 Views
Message 8 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/8a9b4ef103521f9811b6e5ce9c24c1455b39ba90

new graph.. 

0 Kudos
Reply
-tony-
  • 16.91K
  • 1.32K
  • 4K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
553 Views
Message 9 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

1st thought on getting 90 is always a cable or connection - you could add to that a network card that is either 10/100 or set to that but you have effectively ruled that out having got 500 earlier

looks like a bad cable or poor connection

start simple if you have a laptop - trusted cable into hub direct to laptop and see what that gives 

____________________

Tony
dog2dog
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
531 Views
Message 10 of 11
Flag for a moderator

Re: slow speed only getting 90 while on 500 package

UPDATE.

Pulled all ethernet connections out of router and powered router off/on, put cable for pc back in and checked speeds ...500+

inserted other ethernet plugs (virginmedia tivo. samsung tv . home plugs extension to old virgin router upstairs for wifi blackspot ) and still 500+ speeds.

came back to pc and carried out speed check one hour later and back down to 90.

am going to pull ethernet cables for other devices tomorrow and see if it can be them dragging my speed down.

will let you know ..

0 Kudos
Reply