Menu
Reply
snake7580
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
344 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

paying for 500mgps and only getting 30

ok so im paying for 500mbps and 30/40 upload and im not getting it im getting 30 at most we got the full 500 before there was work done on the box on the street and now its not giving me the speed im paying for so can someone help me we have reset the box and all thst sort of thing but it still rubbish 

Tags (2)
0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 30.73K
  • 3.04K
  • 5.82K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
334 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: paying for 500mgps and only getting 30

Are those speeds over wifi or ethernet connections? If wifi can you try on ethernet.

Can you also do this

___________________

In your browser’s URL box type in http://192.168.0.1  (or http://192.168.100.1 - if in modem mode) and hit return. On the first page up [there should be no need to login if you have done so before unless you have the New Hub4 when you do] click on the “router status” icon/text at bottom-middle or top/right of the first page up and then copy/paste as “Formatted Text” (not images) 3 FULL sets of data onto here – 2 pages from the Downstream, 2 from the Upstream, & the Network Logs page. Don't worry too much about the formatting it can be easily read & DON’T include personal data or MAC addresses - blank them out - if you copy/paste the data, the board software will do this for you (you may need to click the "submit" button again.

Also, in the meantime... If you haven’t already, set up a free, secure and “offlsite” - “Broadband Quality Monitor” to continually monitor the state of your connection and record any true network dropouts , latency issues, packet drops, etc - it will thus allow you to differentiate between those and simple wifi dropouts. It does it 24/7/365 and it keeps a visual record of any/all of your network disconnections, useful data to have to match to the Network logs (in your Hub settings) and also in discussions with VM - note it will take a few hours to start seeing a sensible picture - post up the “link” to the “share live graph” (as per instructions on the TB website) when it starts to develop.

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 9.89K
  • 557
  • 1.1K
Forum Team
Forum Team
275 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: paying for 500mgps and only getting 30

Hello snake7580

Sorry to hear about your speeds 
I did run a quick check and one of the upstream levels is way out 
I will need to send you a private message to pass security and arrange an technician to come out
If you can check the purple envelope top right of your screen that would be great 
Regards     
Gareth_L

0 Kudos
Reply