Menu
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
685 Views
Message 1 of 24
Flag for a moderator

m200 package, today getting 15.4mbps

hello -I'm having issues with speed and it's causing work grief. I've tried the tool to check, and the first time it said there was an issue, then after it said the problem was my end. I'm on a wired connection, I don't see how it could be. Normally the speed seems to be in the 70's so something must be going on?

I've seen people posting logs/details, below is what I'm getting currently -hope this helps


Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 235000000 3.2 37 256 qam 13
2 243000000 2.9 37 256 qam 14
3 251000000 2.7 37 256 qam 15
4 259000000 2.7 37 256 qam 16
5 267000000 3.2 38 256 qam 17
6 275000000 3 37 256 qam 18
7 283000000 3 38 256 qam 19
8 291000000 3 38 256 qam 20
9 299000000 3.2 37 256 qam 21
10 307000000 3 38 256 qam 22
11 315000000 3.2 38 256 qam 23
12 323000000 3.2 38 256 qam 24
13 331000000 3.7 38 256 qam 25
14 339000000 4 38 256 qam 26
15 347000000 4.1 37 256 qam 27
16 355000000 4.1 37 256 qam 28
17 363000000 4 37 256 qam 29
18 371000000 4.1 37 256 qam 30
19 379000000 4 37 256 qam 31
20 387000000 4.3 37 256 qam 32
21 395000000 4.3 37 256 qam 33
22 403000000 4.4 37 256 qam 34
23 411000000 4.5 37 256 qam 36
24 419000000 5 37 256 qam 37


Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 37.6 431 115
2 Locked 37.3 294 0
3 Locked 37.6 545 130
4 Locked 37.6 632 229
5 Locked 38.6 396 223
6 Locked 37.6 500 112
7 Locked 38.6 366 15
8 Locked 38.6 480 28
9 Locked 37.6 395 15
10 Locked 38.6 381 3
11 Locked 38.6 378 11
12 Locked 38.6 613 57
13 Locked 38.6 312 77
14 Locked 38.6 369 10
15 Locked 37.6 355 37
16 Locked 37.6 347 2
17 Locked 37.3 361 0
18 Locked 37.6 353 17
19 Locked 37.3 507 274
20 Locked 37.6 448 108
21 Locked 37.6 503 12
22 Locked 37.3 304 13
23 Locked 37.3 2500 478
24 Locked 37.3 279 15

 

Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 39399105 46.8 5120 16 qam 4
2 60300056 46.5 5120 32 qam 1
3 53700000 46.7 5120 16 qam 2
4 46199894 46.7 5120 16 qam 3


Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 ATDMA 0 0 3 0
2 ATDMA 0 0 0 0
3 ATDMA 0 0 0 0
4 ATDMA 0 0 0 0

 

Network Log
Time Priority Description
10/01/2022 15:03:50 notice LAN login Success;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/01/2022 03:05:19 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07/01/2022 23:07:50 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07/01/2022 11:08:10 notice LAN login Success;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/01/2022 03:05:17 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/12/2021 18:23:45 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/12/2021 10:07:59 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/12/2021 15:12:31 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/12/2021 07:02:38 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/12/2021 13:42:28 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/12/2021 19:02:38 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/12/2021 15:38:53 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12/12/2021 07:02:38 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/12/2021 02:27:16 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
08/12/2021 19:02:38 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2021 16:53:31 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxx;CMTS-MAC=yyy;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 10.39K
  • 1.66K
  • 4.75K
Alessandro Volta
676 Views
Message 2 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

Looks like an upstream noise fault.  I've marked for staff to take a look and advise.

0 Kudos
Reply
Hayley_S
  • 3.9K
  • 129
  • 255
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
666 Views
Message 3 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

Hello @Budg1e,

Welcome back, thanks for posting.

I am sorry for the issues with your broadband.

Can you please tell me if you have tried doing a pinhole reset today? If not can you try this for me and let me know how it goes?

Many thanks,

Hayley
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
662 Views
Message 4 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

no, I haven't -I'll try tonight, thank you

0 Kudos
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
625 Views
Message 5 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

just done the pin hole reset, and tested, and 11pm at night I'm getting 15.8 mbps down, 11.4 up (was something around 9 earlier in the day) so no change? I'll dig the logs out now, although I think they need to be up for a bit to show anything?

0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 1.41K
  • 91
  • 309
Knows their stuff
623 Views
Message 6 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps


@Budg1e wrote:

just done the pin hole reset, and tested, and 11pm at night I'm getting 15.8 mbps down, 11.4 up (was something around 9 earlier in the day) so no change? I'll dig the logs out now, although I think they need to be up for a bit to show anything?


As already mentioned there is an issue with your upstream channels QAM levels.

This needs investigating by VM.

0 Kudos
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
564 Views
Message 7 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

hello -yes, I was just doing the pin hole reset as requested. Am still on the same speed today:

VM-speeds.jpg

0 Kudos
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
505 Views
Message 8 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

hello -can I nudge this? Tonight I'm getting 11.6 Mbps down, 18.5 up. Surely this isn't worth £38 quid a month? This isn't right?

0 Kudos
Reply
Zak_M
  • 6.12K
  • 315
  • 545
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
452 Views
Message 9 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

Good morning @Budg1e

 

Sorry for the delay in getting back to you. 

 

I have taken a look over your account today & everything from here seems to be within spec, How are things looking since your last post? 

 

Kind regards,

Zak_M

 

 

0 Kudos
Reply
Budg1e
  • 29
  • 0
  • 0
Tuning in
446 Views
Message 10 of 24
Flag for a moderator

Re: m200 package, today getting 15.4mbps

hello -thanks for looking in. I've done numerous tests since, and never gone above 15mpbs. Often the upload is higher.

Yesterday and the day before there were two chaps out in the street at the cabinet. I asked on wednesday if they were sorting the problem and they said yes it would take a few hours though. Nothing has changed yet

Currently I'm getting: 15.4 down, 17.1 up

 

VM-speeds2.jpg

0 Kudos
Reply