Menu
Reply
Bryzza
  • 92
  • 0
  • 4
On our wavelength
212 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

internet speeds

I recently noticed that my wifi speeds were slow as well as my ethernet speeds. After checking all my connections I ran the VM speedtest and found that my download rates were averaging 3.50mbs and my upload was 5.00mbs. I realise that during the ongoing covid crisis there was much more online usage, but as I am meant to be getting 100mbs I can't even get my Xbox to connect and firestick usage has vanished. I downloaded the VM connect app, which was a total bust.

Does anyone have an answer to this problem. This problem was basically non-existent up to about a week ago.Since then absolute crap.

0 Kudos
Reply
SCA1972
  • 5.92K
  • 662
  • 2.02K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
198 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: internet speeds

If you go to http://192.168.0.1/ (or http://192.168.100.1/ if you are in modem mode) to get the VM hub GUI. Don't login (unless you have a Hub 3 and this is your first visit to the hub GUI or a Hub 4, which does require you to login) but instead click on Router Status which is either a button in the top right of the screen or a text link at the bottom of the screen depending on which hub you have. Click on the Downstream, Upstream and Network Log sections and copy & paste the figures from those screens and post them here, don't worry about the formatting or you can post screenshots if that is easier. If using screenshots be careful to edit out or obscure any reference to your WAN IP or MAC address in the log to protect your privacy.  If you copy and paste the log then the forum will automatically censor this sensitive information. Also note that images will take time to appear on the forum due to a combination of awaiting moderator approval and buggy code.

The community can have a look for you and see if anything in the figures looks wrong and advise accordingly.

______________________
Scott

My setup: VM TV box, M350 Fibre broadband with Hub 3 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply