Menu
Reply
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
334 Views
Message 1 of 21
Flag for a moderator

Worse DL Speed after supposed boost to 350

Hi,

Please can anyone explain why my dl speed is worse after a boost?

My Contract was M200 and I was getting that, now after a boost to M350, I am getting less than 100 and there is no consistency at all. It's really up and down but never hitting the correct speed, not even by their margins of acceptable speed. However, the upload speed has increased in line with the boost though. I am in the M22 area.

Would appreciate any ideas or advice.

 

Thanks in advance

David 

 

0 Kudos
Reply
  • 12.3K
  • 952
  • 1.58K
Alessandro Volta
324 Views
Message 2 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

Which Hub do you have ?

 

What speeds do you get at >> speedtest.net << with a direct connection using a Cat 5E or better cable between the Hub in Router Mode and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected ?

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Semi-Retired Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.

My Broadband Ping - Mike Robbo
0 Kudos
Reply
  • 12.3K
  • 952
  • 1.58K
Alessandro Volta
322 Views
Message 3 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

Can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a 'Live Link' to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Semi-Retired Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.

My Broadband Ping - Mike Robbo
0 Kudos
Reply
  • 12.3K
  • 952
  • 1.58K
Alessandro Volta
321 Views
Message 4 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then click ‘Check Router Status’.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream, Configuration and Network Log tabs onto here, if you get a yellow / straw box warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish.

Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Semi-Retired Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.

My Broadband Ping - Mike Robbo
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
306 Views
Message 5 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

I have a Hub 3.

Now this is bizarre, having posted the question, there seems to have been a miracle!

My dl speed is now being recorded as 301 and ul as 35.95.

This is radically different to an hour ago?!

Not sure why.

 

Thank you for replying. I am going to keep an eye on it.

Cheers Again.

 

 

0 Kudos
Reply
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
302 Views
Message 6 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

2987500005.340256 qam21
2138750000640256 qam1
31467500005.638256 qam2
41547500005.540256 qam3
51627500005.140256 qam4
61707500004.940256 qam5
71787500004.640256 qam6
81867500004.538256 qam7
91947500004.438256 qam8
10202750000438256 qam9
112107500003.738256 qam10
122187500003.538256 qam11
132267500003.438256 qam12
14234750000338256 qam13
152427500002.538256 qam14
162507500002.238256 qam15
17258750000338256 qam16
182667500003.738256 qam17
192747500004.138256 qam18
202827500004.840256 qam19
21290750000540256 qam20
223067500005.440256 qam22
233147500005.540256 qam23
243227500005.440256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked40.322489745
2Locked40.31140356348030
3Locked38.91561627688800
4Locked40.31523210991163
5Locked40.324834381060661
6Locked40.316273741734635
7Locked40.34543427221501
8Locked38.938933330749
9Locked38.9329410319
10Locked38.9287911170
11Locked38.9272410686
12Locked38.9296513344
13Locked38.6299410873
14Locked38.934297984
15Locked38.936767688
16Locked38.9341711658
17Locked38.9298511508
18Locked38.927179698
19Locked38.927297328
20Locked40.318936570
21Locked40.317957884
22Locked40.322919916
23Locked40.314396466
24Locked40.314715317
0 Kudos
Reply
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
301 Views
Message 7 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

13940000444512064 qam12
24620000445.3512064 qam11
35370001446.8512064 qam10
46030006347.3512064 qam9



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0010
2ATDMA0000
3ATDMA0010
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
300 Views
Message 8 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

etwork access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
sgvca69834ncxv9873254k;fg



Primary Downstream Service Flow

SFID868
Max Traffic Rate402500089
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0



Primary Upstream Service Flow

SFID867
Max Traffic Rate38500089
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0
Max Concatenated Burst42600
Scheduling TypeBestEffort
0 Kudos
Reply
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
298 Views
Message 9 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

5/11/2020 16:26:0Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:36:30Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:20:13Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:20:13criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:13:44Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:13:44criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:13:38Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:13:38criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 14:13:37Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 06:32:53criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2020 02:53:16Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/11/2020 18:02:44criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:25Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:25criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:16Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:16criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:14Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:14criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:13Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/11/2020 18:45:13criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
  • 12.3K
  • 952
  • 1.58K
Alessandro Volta
287 Views
Message 10 of 21
Flag for a moderator

Re: Worse DL Speed after supposed boost to 350

Your Pre & Post RS Error counts are very high.

In an ideal world they would be at zero and stay there. To zero them can you reboot the Hub using this method and then keep an eye on the counts.

Switch the Hub off using the small switch on the rear of the Hub next to the power cord and pull the PSU plug from the wall socket.

Give it a good 5 minutes put the plug back in and switch the Hub back on.

Allow the Hub a few minutes to fully restart then check the counts again in an hour or so.

 

 

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Semi-Retired Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.

My Broadband Ping - Mike Robbo
0 Kudos
Reply