Menu
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
727 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

My downloads speeds are slow and I need help they are way under what there supposed to be under please I rebooted my kit and everything 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.38K
  • 2.4K
  • 3.99K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
714 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

What do you get on a device connected directly to the Hub by Cat5e/6 ethernet cable?

Also - what Hub model is it?

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
707 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

I use a Ethernet cable and get low download speeds and I got vivid 200 and in area 21 please help and I get like and I have hub 3.0

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.38K
  • 2.4K
  • 3.99K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
701 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

Just to drill down further then you need to say what your download and upload speeds actually are.

Then, to test the speeds properly can you do it this way....

Use a "known" good ethernet cable (Cat5e or 6 - not Cat5) connected directly (no switch) to a Gb enabled computer/laptop (not one limited to 10/100), with up to date drivers with the Hub in MODEM mode. Test at speedtest.net to your nearest VM server - try 2 different browsers.
If they are still low – boot the device into safe+networking mode and try again. Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
694 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

Ok I’ll send but I’m not sure what Ethernet it is it is yellow but my download speeds are 0.42download and 0.33upload

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.38K
  • 2.4K
  • 3.99K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
650 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

You could also try a factory reset – a lot of the VM techies on here are suggesting it as a first option and it has worked for many customers.

Note that a pinhole reset on a Hub3 can be a bit problematic - so do it EXACTLY this way (not as the VM website says!).

Firstly, make sure the Hub's sticker/card with the two passwords on it is still there and legible or you will be stuffed ! If its not – DON’T DO IT !

With the Hub "on" disconnect any ethernet connections and push in the “reset pin” with the end of a paperclip/thin nail or similar (bigger items like ball point pen ends may not press it in far enough) until you feel it at the “stop point” and hold it there firmly for a "timed" minimum of 60 seconds do NOT restart the Hub after that. Leave it 5' or so to stabilise and then your passwords/passphrase for both the Hub settings and the Wifi networks will revert to the two printed on the Hub sticker on its base/side/card. Make sure you use the wifi one for devices connecting to the wifi and the settings one to access the Hub.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
648 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

I use a CAT6 and I get 2:00 Mbps and I get 0.45 Upload Mbps

0 Kudos
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
645 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

Do I reset the box when it is off because you said don’t restart it

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.38K
  • 2.4K
  • 3.99K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
634 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

Nope leave it "on" throughout.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Jshhh
  • 8
  • 0
  • 0
Joining in
616 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator

Re: WIFI SLOW VIVID 200 getting 2mbps

I did and it when straight back down to 1mbsp

0 Kudos
Reply