cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Virgin media upload issue again

TinyTim78
Tuning in

Hello

I'm again experiencing regular upload issues when I try to stream... I tried about 4pm yesterday and was getting 0.1Mbps upload and the same again tonight at about 5.30pm.  Is this a problem with my system or Virgin?  This is about the third time I've had to report this and it's getting a bit irritating!  If anyone could suggest a suitable course of action it would be greatly appreciated!

Kind Regards

Simon

16 REPLIES 16

jbrennand
Very Insightful Person
Very Insightful Person

What are you trying to stream and on what devices?  Also are the issues only evident on wifi connections or do you see them at the same times on devices connected on ethernet cables? If you don't know, can you check to help diagnose whether it is just a wifi issue or it could be network connection/Hub related?


--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired, 2 on WiFi) Hub5 in modem mode with Apple Airport Extreme Router +2 Airport Express's & TP-Link Archer C64 WAP. On Volt 350Mbps, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.

Hi John 

I'm only streaming on my PC. I stream regularly to Twitch and have done so for over 3 years (all on Virgin Media).  I'm hardwired via Ethernet directly to the hub. I only have my PC and Laptop connected to the hub via ethernet, I don't use wireless connection (apart from my phone, but that's mainly on 4g).  I don't use the phone or laptop while streaming, so I don't think it's a wireless issue.

Many Thanks

Simon

Client62
Legend

At the time when you see an "0.1Mbps upload to Twitch" check what a Realspeed test show for the speed at the Hub. 

If real speed also shows an exceedingly low upload it is a service issue, if not it is a Twitch issue.

https://www.samknows.com/realspeed/

Once the test begins click on: Run full test to see the full results with Upload / Jitter / Packet loss.

 

Hi Client

Thank you! That sounds possible!  Will give that a try next time I have the issue - though I have been using a speed test, but will use the link you suggested! 

Many Thanks

Simon

Kain_W
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)

Thanks for the update on this TinyTim78,

Just regarding this you've stated the next time you have the issue, is the service running fine for you now?

Regards,

Kain

Hi Kain

I've streamed both yesterday and today without any problems.  However, it normally tends to happen midweek.  I'll stream again tomorrow and Wednesday and if it happens again I'll check using the link provided by Client.  I'll also reply on here to let you know the results of that test! Many Thanks!

Thanks for keep us updated @TinyTim78 

We'll be here to support further should you need. 

Here to help 🙂
Virgin Media Forums Agent
Carley

Hello 

First time in ages, but I've had the same issue again.

Realspeed taken at 17:49 tonight : 

TinyTim78_1-1694019086007.png

Any ideas what we can try / what the problem might be?

Many Thanks in advance!

Kind Regards

Simon

Hi @TinyTim78 / Simon

Thanks for coming back to the thread. We've done a system check and there was a blip Wednesday but now everything should be fine.

Please let us know if you need further assistance.

Best wishes.

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill