Menu
Reply
Highlighted
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
417 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Very slow broadband since yesterday

Hi to Mods and all,

I've been experiencing slow speeds since yesterday, having only just moved to M200 from M100 a couple of days ago.

I was an M200 customer a while ago, downgraded to M100 and am now back with M200 again and had good performance previously. My speed now is around 20mbps down and 2mbps up so well below the minimum acceptable speed according to the details I read recently while performing my upgrade request.

On the evening that the upgrade was completed (2 nights ago now) I easily hit 200mbps and so I know the line was good at the time.

My area is 22 which currently shows no issues and I've already been through the VM test of my equipment (the old test, wait 10 minutes and then restart) a couple of times and that hasn't helped at all. 

It was mentioned to me that a couple of VM engineers where raising paving slabs in the street just yesterday and so I do wonder if something has gone wrong as a consequence of whatever they were up to.

Anyhow, If someone could possibly check my details/logs below it would be a big help in determining if the problem is me or VM themselves.

To be honest, I'm loathed to have to call support hence my seeking advice/guidance from the forums. Thanks in advance folks!

 

General Configuration

Network Access

Allowed

Maximum Number of CPEs

1

Baseline Privacy

Enabled

DOCSIS Mode

EuroDOCSIS 3.0

Config File

 

 

Primary Downstream Service Flow

SFID

98768

Max Traffic Rate

230000061 bps

Max Traffic Burst

42600 bytes

Min Traffic Rate

0 bps

 

Primary Upstream Service Flow

SFID

98767

Max Traffic Rate

22000061 bps

Max Traffic Burst

42600 bytes

Min Traffic Rate

0 bps

Max Concatenated Burst

42600 bytes

Scheduling Type

Best Effort

Downstream

 

DS-1

DS-2

DS-3

DS-4

DS-5

DS-6

DS-7

DS-8

Frequency (Hz)

138750000

146750000

154750000

162750000

170750000

178750000

186750000

194750000

Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)

Locked

Locked

Locked

Locked

Locked

Locked

Locked

Locked

Channel ID

1

2

3

4

5

6

7

8

Modulation

256QAM

256QAM

256QAM

256QAM

256QAM

256QAM

256QAM

256QAM

Symbol Rate (Msym/sec)

6.952000

6.952000

6.952000

6.952000

6.952000

6.952000

6.952000

6.952000

Interleave Depth

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

I=12
J=17

Power Level (dBmV)

0.76

0.69

0.78

1.07

1.33

1.45

1.70

1.78

RxMER (dB)

37.09

37.36

37.09

37.09

37.94

37.36

37.94

37.94

Pre RS Errors

1666272

1509957

15003

879

1360

1509

5133

4545

Post RS Errors

1197085

662514

298

283

319

289

282

293

 

Upstream

 

US-1

US-2

US-3

US-4

Channel Type

2.0

N/A

N/A

2.0

Channel ID

3

N/A

N/A

1

Frequency (Hz)

32600000

N/A

N/A

46200000

Ranging Status

Success

Other

Other

Success

Modulation

64QAM

N/A

N/A

64QAM

Symbol Rate (Sym/sec)

5120000

N/A

N/A

5120000

Mini-Slot Size

2

N/A

N/A

2

Power Level (dBmV)

47.25

N/A

N/A

48.50

T1 Timeouts

0

0

0

0

T2 Timeouts

0

0

0

0

T3 Timeouts

10

0

0

12

T4 Timeouts

0

0

0

0

 

Network Log

First Time

Last Time

Priority

Error Number

Description

11/01/2020 16:34:13 GMT

11/01/2020 16:34:13 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

11/01/2020 16:18:53 GMT

11/01/2020 16:18:53 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

11/01/2020 16:15:26 GMT

11/01/2020 16:15:26 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

11/01/2020 16:13:37 GMT

11/01/2020 16:13:37 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

11/01/2020 16:10:00 GMT

11/01/2020 16:10:00 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

11/01/2020 16:09:51 GMT

11/01/2020 16:09:51 GMT

Critical (3)

82000200

No Ranging Response received - T3 time-out

 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.78K
  • 877
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
412 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband since yesterday

Hello

Many thanks for the stats, there is certainly some issues going on first of all which hub do you have ?

You have a large amount of post RS errors on your downstream and also a few T3 errors on your upstream, as well as only 2 upstream channels,  I would go around and make sure that all coaxial connectors to all VM equipment are finger tight, as the errors could be caused by noise on the line caused by a loose connection.

After that power off hub for 30 secs and then back on. If that doesnt resolve the issue the an engineer is going to be needed, so either call in on 150 may be a wait before answer or wait for a VM staff member to pick up the post.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
403 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband since yesterday

Hi Mike,

Thanks very much for your super-fast reply to my query. I have the Superhub 2 AC hardware.

As a side note, I've a long standing concern re the cabling in my street (why I mentioned the engineers in the street yesterday) as a couple of years back British Gas came around and ripped-up the street feeding plastic pipes inside the existing metal piping and while they were doing that they utterly wrecked VMs conduits (I took pictures incase of issues). When they's finished they just back-filled the holes they made and so I know that VMs coax cable must be in raw earth at several points along its run and 'could' have been affected by whatever VMs engineers were doing recently.

As for my connectors, they'll all sound and 'righty, tighty'.

Following the restart of all the kit, the speed is slightly better at 35-40'ish mbps but sadly that's all that has changed.

Kind regards,

David

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.78K
  • 877
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
364 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband since yesterday

Hello

Yeah I think it is best if a VM staff member has a look at this post as certainly there is something not right going on.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.08K
  • 310
  • 539
Forum Team
Forum Team
292 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Very slow broadband since yesterday

Hi howelldavid,

 

Thanks for posting. I am sorry to hear of the broadband issues. I've looked into this and your upstream levels are out of spec which will need a tech to come n visit.

 

I'll send you a PM to arrange now.

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply