Menu
Reply
salvoza
  • 23
  • 0
  • 0
Tuning in
286 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Very poor upload speeds

I am experiencing VERY poor upload speeds in my area and when I call the 151 number from my phone I get an automated message saying that the infrastructure in my area is being upgraded/improved and that work will stop at 3pm (its not 11.30pm) and the upload speed is still less than 1Mbps. When I check the VM Status website it says that everything is green - but its not working properly.

I called in and was told that there is an outage in my area and it looks like it will be fixed on the 4th of March - which is weird as nothing is showing this. I dont know who to tell about this broken internet service as something is not adding up.

What can/should I do about it?

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.49K
  • 2.4K
  • 4.02K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
268 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Very poor upload speeds

As well as trying the “check service,” Area status webpage" (link at top right of this forum), also try the “free & automated” Service Status number - 0800 561 0061 - which usually tells you of more local issues down to postcode level. These may not be listed on the Area Status web page (Areas are not “Geographic” they are billing areas) as that usually only covers faults affecting 1000’s of customers) so phone may give you more info, but even that wont cover problems affecting just a few customers.

May also be worth doing this...
_________________________

If you haven’t already, set up a free and secure “Broadband Quality Monitor” to continually monitor the state of your connection and record any true network dropouts , latency issues, packet drops, etc - it will thus allow you to differentiate between those and simple wifi dropouts. It does it 24/7/365 and it keeps a visual record of any/all of your network disconnections, useful data to have to match to the Network logs (in your Hub settings) and also in discussions with VM - note it will take a few hours to start seeing a sensible picture - post up the “link” to the “share live graph” (as per instructions on the TB website) when it starts to develop.

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
Lee_R
  • 2.55K
  • 136
  • 235
Forum Team
Forum Team
174 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Very poor upload speeds

Hi salvoza, thanks for posting.

I am sorry to hear of your upload speeds are not what you're paying for.  Can I ask if your speeds are the same with both a wired and wireless connection?

Regards


Lee

0 Kudos
Reply
salvoza
  • 23
  • 0
  • 0
Tuning in
172 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Very poor upload speeds

Hi there,

The speeds were 800kbps on the wired network and then about the same on the wireless connection. I am not using the Wireless on the Hub 4, I have a Google wireless setup. The issue seems to have been resolved now. I had two outages over the weekend and one that was cleared several hours ago. I suspect that they are upgrading in our area and as such there will be these intermittent issues. I just wish that they would warn me about it and not have me calling and calling to find this out.

Regards

Salvo

0 Kudos
Reply
Lee_R
  • 2.55K
  • 136
  • 235
Forum Team
Forum Team
168 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Very poor upload speeds

I am sorry to hear you've not being getting any updates salvoza.

Moving forward I hope you're assured our fantastic community members and forum staff are always willing lend to hand.

Regards

 

Lee_R