Menu
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
695 Views
Message 1 of 18
Flag for a moderator

Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

I have been experiencing upload speeds of exactly 0.08mbs about 90% of the time for over a month now. If I reset my router or on a random good day it will be bout 3mbs for a short time (which I think is normal) but the rest of the time it is exactly 0.08mbs.

Download speeds seem to be fine, fluctuating between 40 and 60mbs.

I'm testing on wifi on different devices. This is what has been done so far:

  • Pinhole reset of router (with a tech assistant on chat)
  • In router settings changed wifi settings - channel width for both 2 and 5 bands (with a tech assistant on chat)
  • Pinhole reset with back end changes at Virgin's end (with a tech assistant on chat)

The last one is what fixed it for about a week but it is back to consistent upload speeds of 0.08 now. Every time I try to get through to Virgin chat I am waiting for days on the chat, and then they respond and if you don't get back to them within literally 10 minutes, it starts you at the beginning of the process again which is frustrating to say the least. It took me 10 days in the chat to get through successfully to the tech team last time so I'm giving this forum a go this time to ease the stress levels..! 🙂

Happy to share more information if needed. Thanks in advance.

 

Tags (4)
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
677 Views
Message 2 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

How are you connecting your device, Wi-Fi or ethernet cable ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Have you checked the 'Check Service Status' at the top of the page ?

If nothing is showing try phoning 0800 561 0061, this will tell you of more local issues that may be affecting the area. Be aware that it isn't a manned line.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Go round all the accessible co-ax connections and ensure that they are finger tight.

If everything above is OK we need do some more troubleshooting; to start with …

 

Can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a link to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.

Then

 

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then click ‘Check Router Status’.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream and Network Log tabs onto here, if you get a yellow warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish. Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
541 Views
Message 3 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

My BQM 

Hi, 

I have added My BQM link above, but it's only just been set up so might need a few hours to collect data.

 

I tried to follow the second part of your instructions, I have Hub 3, but when I go to 192.168.0.1 there is no option to "check router status", the only option is to log in.

 

Thanks

 

0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
456 Views
Message 4 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

Hi,

I just wondered if anyone has had a chance to look into this?

Thanks

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
442 Views
Message 5 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks


@fargonone wrote:

Hi,

I just wondered if anyone has had a chance to look into this?

Thanks


We require the stats from your HUB, as requested by Mike, to determine what might be causing your issues.

0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
436 Views
Message 6 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

Hi,

Thanks for the reply, as I mentioned above also, I have tried to get that status from the router but I don’t see any option before or on the logon screen, and when I’m logged in I have looked through every menu and can’t see it either. I’m waiting for someone to tell me where to get at the settings as what was said before doesn't get me there.

 

Thanks 

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
433 Views
Message 7 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks


@fargonone wrote:

Hi,

Thanks for the reply, as I mentioned above also, I have tried to get that status from the router but I don’t see any option before or on the logon screen, and when I’m logged in I have looked through every menu and can’t see it either. I’m waiting for someone to tell me where to get at the settings as what was said before doesn't get me there.

 

Thanks 


Advanced Settings/Tools/Network Status.

0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
410 Views
Message 8 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

13310000003.738256 qam25
22670000003.538256 qam17
3275000000440256 qam18
42830000003.740256 qam19
52910000004.340256 qam20
6299000000438256 qam21
73070000004.540256 qam22
83150000003.738256 qam23
9323000000440256 qam24
103710000003.238256 qam26
113790000003.738256 qam27
123870000002.538256 qam28
133950000001.938256 qam29
144030000001.438256 qam30
154110000001.538256 qam31
164190000001.538256 qam32
17427000000138256 qam33
184350000001.538256 qam34
19443000000138256 qam35
204510000001.738256 qam36
214590000001.238256 qam37
224670000001.238256 qam38
23475000000138256 qam39
244830000000.738256 qam40



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.9940
2Locked38.92250
3Locked40.3430
4Locked40.9870
5Locked40.3590
6Locked38.9910
7Locked40.3650
8Locked38.91020
9Locked40.37733
10Locked38.9920
11Locked38.65958
12Locked38.914415
13Locked38.91570
14Locked38.62560
15Locked38.61920
16Locked38.91980
17Locked38.92660
18Locked38.61540
19Locked38.91990
20Locked38.91170
21Locked38.92060
22Locked38.92410
23Locked38.62080
24Locked38.61870
0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
409 Views
Message 9 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1394001854512064 qam4
2462001954.025512064 qam3
3537003424.075512064 qam2
4326001303.975512064 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
fargonone
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
407 Views
Message 10 of 18
Flag for a moderator

Re: Upload speed consistently 0.08 - slow for weeks

Network Log

Time Priority Description

09/10/2020 06:54:9ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/10/2020 13:29:3criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/10/2020 19:33:18ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/10/2020 12:01:33noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/10/2020 12:01:27Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2020 23:18:19ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2020 23:18:17ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2020 14:16:8Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/09/2020 03:48:19ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/09/2020 00:02:19criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
23/09/2020 15:48:19ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
21/09/2020 09:52:28criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/09/2020 07:49:26ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/09/2020 20:25:3criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/09/2020 10:47:11ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/09/2020 16:59:11criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/09/2020 08:52:1ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/09/2020 15:56:12criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07/09/2020 20:52:1ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/09/2020 22:53:42criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply