Menu
Reply
Aldozilly
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
468 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Upgraded to 350mb but still sitting at 200.

Hello! 

My upgraded package allegedly went live earlier today. I know it must be half working as I've managed to retune my TV to pick up my new channels such asBT Sport etc..

But I've also restarted my router/PC and am yet to receive my new 350mb speed. Ookla speed test showing the same 220ish speed as usual, am I missing something here?

I've also logged into my VM account and can see under my contract that it has been updated to show the new package but the homepage still shows the "woo your speed boost to 200mb is complete" which has been there for 1 year+

Any help would be appreciated! 

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
464 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: Upgraded to 350mb but still sitting at 200.


@Aldozilly wrote:

Hello! 

My upgraded package allegedly went live earlier today. I know it must be half working as I've managed to retune my TV to pick up my new channels such asBT Sport etc..

But I've also restarted my router/PC and am yet to receive my new 350mb speed. Ookla speed test showing the same 220ish speed as usual, am I missing something here?

I've also logged into my VM account and can see under my contract that it has been updated to show the new package but the homepage still shows the "woo your speed boost to 200mb is complete" which has been there for 1 year+

Any help would be appreciated! 


Access your HUB and check the 'Configuration' tab under 'Advanced settings / Tools / Network status' to check what speed you are currently set to. Mine as an example (M350):

Primary Downstream Service Flow

SFID636
Max Traffic Rate402500089
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0



Primary Upstream Service Flow

SFID635
Max Traffic Rate38500089
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0
Max Concatenated Burst42600
Scheduling TypeBestEffort
0 Kudos
Reply
Aldozilly
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
458 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Upgraded to 350mb but still sitting at 200.

Cheers for the response. 

Going from that I would appear to still be on 200mb then! 

Downstream - 230000061

Upstream - 22000061

Might give the router another kick.. Leave it turned off for longer this time. 

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
449 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Upgraded to 350mb but still sitting at 200.


@Aldozilly wrote:

Cheers for the response. 

Going from that I would appear to still be on 200mb then! 

Downstream - 230000061

Upstream - 22000061

Might give the router another kick.. Leave it turned off for longer this time. 


It should reboot automatically when a new config is sent.

You may need to give VM a call.

0 Kudos
Reply
Aldozilly
  • 7
  • 0
  • 1
Tuning in
397 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Upgraded to 350mb but still sitting at 200.

My new speeds have kicked in this morning, must have updated during the night.

Checked on the router settings as well & mine now matches your output.

Happy days! Cheers for the help.