Menu
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
642 Views
Message 1 of 16
Flag for a moderator

Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

I upgraded from 500Mbps to 1 Gig and speeds never have change. I have factory reset it several times, numerous call to customer support without any success. Im measuring speed with a ethernet cable (cat6) connected directly to HUB4. See below hub config and network values. No one in customer supports seems to understand or know how to fix this issue. Speed are tops 400mbps. NEED HELP!

0 Kudos
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
640 Views
Message 2 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Cable Modem Status

Item

Status

Comments

Cable Modem Status

Online

DOCSIS 3.1

Primary downstream channel

Locked

SC-QAM

Channel Overview

Downstream

Upstream

DOCSIS 3.0 channels

31

4

DOCSIS 3.1 channels

1

0

 

 

3.0 Downstream channels

Channel

Frequency (Hz)

Power (dBmV)

SNR (dB)

Modulation

Channel ID

25

331000000

6.7

40.4

QAM256

25

1

139000000

6.2

40.4

QAM256

1

2

147000000

5.9

40.4

QAM256

2

3

155000000

5.7

40.4

QAM256

3

4

163000000

6

40.9

QAM256

4

5

171000000

6.1

40.4

QAM256

5

6

179000000

6.2

40.9

QAM256

6

7

187000000

6.4

40.9

QAM256

7

8

195000000

6.2

40.4

QAM256

8

9

203000000

6.1

40.4

QAM256

9

10

211000000

6.1

40.4

QAM256

10

11

219000000

6.3

40.4

QAM256

11

12

227000000

6.3

40.4

QAM256

12

13

235000000

6.3

40.9

QAM256

13

14

243000000

6.1

40.4

QAM256

14

15

251000000

5.7

40.4

QAM256

15

16

259000000

6

40.9

QAM256

16

17

267000000

6.2

40.9

QAM256

17

18

275000000

6.6

40.4

QAM256

18

19

283000000

6.4

40.4

QAM256

19

20

291000000

6.3

40.4

QAM256

20

21

299000000

5.4

40.9

QAM256

21

22

307000000

5.5

40.4

QAM256

22

23

315000000

5.7

40.4

QAM256

23

24

323000000

6.4

40.9

QAM256

24

26

339000000

6.4

40.4

QAM256

26

27

347000000

6.3

40.4

QAM256

27

28

355000000

6.1

40.9

QAM256

28

29

363000000

5.8

40.4

QAM256

29

30

371000000

6

40.4

QAM256

30

31

379000000

5.6

40.4

QAM256

31

 

0 Kudos
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
637 Views
Message 3 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

 

3.0 Downstream channels

Channel

Lock Status

RxMER (dB)

Pre RS Errors

Post RS Errors

25

Locked

40.366287

0

0

1

Locked

40.366287

0

0

2

Locked

40.366287

0

0

3

Locked

40.366287

0

0

4

Locked

40.946209

0

0

5

Locked

40.366287

0

0

6

Locked

40.946209

0

0

7

Locked

40.946209

0

0

8

Locked

40.366287

0

0

9

Locked

40.366287

0

0

10

Locked

40.366287

0

0

11

Locked

40.366287

0

0

12

Locked

40.366287

0

0

13

Locked

40.946209

0

0

14

Locked

40.366287

0

0

15

Locked

40.366287

0

0

16

Locked

40.946209

0

0

17

Locked

40.946209

0

0

18

Locked

40.366287

0

0

19

Locked

40.366287

0

0

20

Locked

40.366287

0

0

21

Locked

40.946209

0

0

22

Locked

40.366287

0

0

23

Locked

40.366287

0

0

24

Locked

40.946209

2

0

26

Locked

40.366287

0

0

27

Locked

40.366287

0

0

28

Locked

40.946209

0

0

29

Locked

40.366287

0

0

30

Locked

40.366287

0

0

31

Locked

40.366287

0

0

 

3.1 Downstream channels

Channel

Channel Width (MHz)

FFT Type

Number of Active Subcarriers

Modulation (Active Profile)

First Active Subcarrier (Hz)

33

96

4K

1880

QAM4096

424

 

3.1 Downstream channels

Channel ID

Lock Status

RxMER Data (dB)

PLC Power (dBmV)

Correcteds (Active Profile)

Uncorrectables (Active Profile)

33

Locked

43

5.5

10329078

0

 

 

3.0 Upstream channels

Channel

Frequency (Hz)

Power (dBmV)

Symbol Rate (ksps)

Modulation

Channel ID

1

32600000

47.3

5120 KSym/sec

64QAM

5

2

53700000

48.3

5120 KSym/sec

64QAM

2

3

46200000

47.8

5120 KSym/sec

64QAM

3

4

39400000

47.5

5120 KSym/sec

64QAM

4

0 Kudos
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
629 Views
Message 4 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

 

3.0 Upstream channels

Channel

Channel Type

T1 Timeouts

T2 Timeouts

T3 Timeouts

T4 Timeouts

1

US_TYPE_STDMA

0

0

0

0

2

US_TYPE_STDMA

0

0

0

0

3

US_TYPE_STDMA

0

0

0

0

4

US_TYPE_STDMA

0

0

0

0

 

 

General Configuration

Network access

true

Maximum Number of CPEs

1

Baseline Privacy

true

DOCSIS Mode

3.1

Config file

cmreg-vmdg640-bbt076-b.cm

 

Primary Downstream Service Flow

SFID

378724

Max Traffic Rate

1230000450

Max Traffic Burst

42600

Min Traffic Rate

0

 

Primary Upstream Service Flow

SFID

378723

Max Traffic Rate

55000270

Max Traffic Burst

42600

Min Traffic Rate

0

Max Concatenated Burst

42600

Scheduling Type

bestEffort

 

 

Network Log

Time

Priority

Description

Thu 01/01/1970 00:01:25

3

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

Mon 13/12/2021 18:24:35

5

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

Mon 13/12/2021 18:24:45

5

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

Mon 13/12/2021 18:24:59

6

CM-STATUS message sent. Event Type Code: 5; Chan ID: 33; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

Wed 15/12/2021 00:47:14

5

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

 

0 Kudos
Reply
Adduxi
  • 6.1K
  • 512
  • 1.57K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
627 Views
Message 5 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Wired or WiFi? 400 on WiFi is about right for some devices.
The stats all look okay btw. 

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
jpeg1
  • 6.93K
  • 357
  • 1.28K
Legend
623 Views
Message 6 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

OP says ethernet.  All the stats look good.

0 Kudos
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
622 Views
Message 7 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Wired as stated above with a cat6 ethernet cable. Im expecting to see at least 800Mbps wired in my computer which is reasonable for 1gig connection instead of 400

0 Kudos
Reply
David_Bn
  • 8.66K
  • 363
  • 670
Forum Team
Forum Team
536 Views
Message 8 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Good Afternoon @auile17, thanks for your posts on our Community Forums and a very warm welcome to you!

Have you been able to perform anymore speed tests since your most recent post? If so, are you seeing a speed that resembles the speed you're subscribing to?

Kindest regards,

David_Bn

0 Kudos
Reply
auile17
  • 8
  • 0
  • 0
Tuning in
531 Views
Message 9 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Hi yes i have tried it again, without success speed top out at 400 430 mbps with ethernet cable connected directly to hub4 in router mode

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 14.43K
  • 738
  • 1.35K
Forum Team
Forum Team
466 Views
Message 10 of 16
Flag for a moderator

Re: Switch to 1Gig and speed only 400Mbps

Hi @auile17

Thanks for coming back to us. It needs raising with IT so I shall PM you now to assist further.

Best

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

0 Kudos
Reply