Menu
Reply
Zach_R
  • 4.4K
  • 145
  • 309
Forum Team
Forum Team
445 Views
Message 11 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi @saracen3,

Thank you for your posts and welcome back to our community forums. We're here to help.

I'm very sorry to hear that you're having some problems with your connection speeds. To clarify, are you saying that two specific devices are facing slow speeds on a wired connection, but that all other devices - wired or wireless/Wi-Fi - are receiving acceptable speeds?

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
-tony-
  • 19.07K
  • 1.45K
  • 3.69K
Alessandro Volta
443 Views
Message 12 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months


@Zach_R wrote:

Hi @saracen3,

Thank you for your posts and welcome back to our community forums. We're here to help.

I'm very sorry to hear that you're having some problems with your connection speeds. To clarify, are you saying that two specific devices are facing slow speeds on a wired connection, but that all other devices - wired or wireless/Wi-Fi - are receiving acceptable speeds?

Thanks,
 


come on @Zach_R why ask the question - its all there - thats exactly what the OP is saying - hmmmmmmmmmmmmm

to the OP - as said if you have the speed at the hub and wifi speeds on some devices then the problem is your side - safe mode with networking is the test you need to do on the windows pc's - check in control panel/devices the spec of the lan cards and post back - also check they are set to gigabit not 10/100

if that does not give good speeds then hub into modem mode and repeat safe mode test with just one pc connected via your cat7 cable 

do you have any other things in the circuit - a switch for example

____________________

Tony.
Sacked VIP
0 Kudos
Reply
saracen3
  • 33
  • 0
  • 9
On our wavelength
422 Views
Message 13 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Yes that's right I can get over 400 mbps on my 2 Apple iPhones and iPad but only 54 mbps on my 1gb enabled Windows pc and laptop I have connected my pc which is upstairs directly to the VM Hub 4 with a Cat 7 Ethernet cable but the most I have received is 65 mbps my laptop is similar but my pc is the main concern.I have only just (yesterday) connected a VM pod on the landing. The latest reading using SamKnows real speed is Speed to VM Hub 4 download 1145 Mbps Speed to computer 124 Mbps via hub to computer direct.

0 Kudos
Reply
saracen3
  • 33
  • 0
  • 9
On our wavelength
412 Views
Message 14 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi Tony thanks for trying to help, I think I'd better explain I am a retired HGV/PCV driver and although I do have a bit of computing experiance I'm no expert lol. Any way here are a couple of pictures of what I think are my Network specs.

Ethernet Status.jpgNetwork connection details.jpg

0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 4.4K
  • 145
  • 309
Forum Team
Forum Team
368 Views
Message 15 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi @saracen3,

Thank you for confirming and expanding on the situation, it's really helpful.

So that we can take a closer look at what's going on for you, I'm going to send you a private message in a few moments to take some additional details from you. Please respond to this at your earliest convenience and we can go from there.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 4.4K
  • 145
  • 309
Forum Team
Forum Team
354 Views
Message 16 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi @saracen3,

Thank you for getting back to me via private message so we could have a closer look at things for you. As discussed, I've arranged for a technician visit to go ahead so they can check over things.

I'm unable to confirm the date/time of the booking publicly, but you can check and manage/reschedule the appointment if needed via your My Virgin Media online account.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
saracen3
  • 33
  • 0
  • 9
On our wavelength
348 Views
Message 17 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Thanks very much for your help l will let you know what happens.

0 Kudos
Reply
saracen3
  • 33
  • 0
  • 9
On our wavelength
319 Views
Message 18 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi, I have had the engineer here and he says everything I should be getting is getting to the house so it's a devices problem. He did tell me to do a netstat/a search and here are the results. he did say they are not good all the Established are what is slowing me down but doesn't know how to fix it and I don't have a clue what I'm looking at.

CMD Prompt 1.jpg

 

CMD Prompt 2.jpg

 

0 Kudos
Reply
Kath_F
  • 34.13K
  • 1.31K
  • 2.76K
Forum Team
Forum Team
288 Views
Message 19 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi saracen3, 

Thanks for coming back to us and updating us on how the visit went. 

I'm sorry to hear that issue is with the device itself. 

There maybe some help and guidance that the Community can offer. Failing that you can also speak to our Gadget Rescue team. You can find more information on them here

Thanks, 

Kath_F
Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
278 Views
Message 20 of 21
Flag for a moderator

Re: Still slow Broadband after 12 months

Hi, i guess u have the same problem as me. If you go into ethernet properties on your device, mine shows is capped to 100 mbms and i could only raise that to 1000 mbps by reloading windows...big job. I fixed it for 1 day then went back to capped 1000 mbps. See the Intel link file:///C:/Users/alan/Documents/Ethernet%20Link%20Speed%20Capped%20at%20100%20Mbps.html who seem to know about 100 mbps capping. I asked vm for help but they said they could not as i had the mbps i should have at the hub. The engineer was no help; as all he could do was change hub and cable......beyond that , did not know.
0 Kudos
Reply