Menu
Reply
kirk1690
  • 153
  • 4
  • 17
Superfast
237 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Speed Tests

When I do a browser speed test I'm getting 150 ish of my 1 gig speed but when I do an out of browser test on a Windows ten app I'm getting full speed ,why do browsers slow down speed so much ? 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 25.16K
  • 2.61K
  • 4.59K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
213 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Speed Tests

As you expect >100Mbps then connect a 1GB enabled computer/laptop, with up to date drivers, via a NEW and working Cat5e (or better) ethernet cable, directly to the Hub which you have put into “modem mode” (https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-hub-modem-mode ).

Test speeds at https://speedtest.samknows.com/ - try on 2 different browsers one a new install.

If they are still low – boot you device into windows safe+networking mode to disable any potentially interfering software - and try again.

There are many posts on here where QoS software, unknown/flaky software, old network card drivers, corrupted browsers, bad cables or other connected devices are limiting speeds on tests.

Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.