Menu
Reply
Richard2210
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
538 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Slow upload speed

In the last week or so the upload speed on my VM fibre broadband has been below 1mb/s. sometimes as low as .22MB/s. I have rebooted the router but hasn't made any difference. Everything is connected by ethernet cable. Xbox is virtually unusable due to the upload speed.

Can't get through to anyone at VM, is anyone else having this problem? if so is there a fix.

Many thanks

0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 30.48K
  • 1.89K
  • 4.05K
Alessandro Volta
527 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

post the upstream logs from the hub admin pages 


*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply
Richard2210
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
457 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

I don't know how to do that, but I called the help line and they reset the router so I know have 20mB/s upload but my download speed has gone down from 130MB/s to 27. It works a lot better now.

I have fibre to the door so should be getting over 130MB/s download speed.

0 Kudos
Reply
Melissa_F
  • 2.78K
  • 160
  • 219
Moderator
Moderator
426 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

Hi Richard2210,

 

Thanks for your post and welcome to the community.

 

I'm glad that your upload speeds are back to normal now, but your download speeds shouldn't have dropped that much. 

 

Have you noticed any improvement today? Have you tried another reboot?

 

Let me know,

 

Thanks

 

Melissa 

 

 

0 Kudos
Reply
Richard2210
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
397 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

Hi Melissa

Thanks for helping.

Download speed is still about 24MB/s, it did go up to 130MB/s earlier today but that was just once during the afternoon. Download speed is about 24MB/s.

my package is Vivid 200 so I should be getting better than 24MB/s.

I called the help line yesterday and was told to reboot, hasn’t made any difference I’m afraid. Any ideas?

0 Kudos
Reply
David_Bn
  • 4.91K
  • 226
  • 402
Forum Team
Forum Team
374 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

Hi Richard2210,

 

Thanks for coming back to us.

 

I've looked at the stats and everything is in spec. 

 

Have you attempted a Pin Hole Reset on the hub? This will return the hub to its factory settings but can help customers resolve their broadband issues - https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-reset-your-hub

 

Kindest regards,

 

David_Bn

0 Kudos
Reply
Richard2210
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
363 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

Yes, I was told to do that by your helpline. Apparently they did something to the Hub remotely and asked me to reset it.
it fixed the upload speed but slowed down the download speed.

always used to get 130MB/s. 

0 Kudos
Reply
David_Bn
  • 4.91K
  • 226
  • 402
Forum Team
Forum Team
360 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow upload speed

Thanks for the response.

 

Can you please run a speed test with the an Ethernet connection and with the hub in modem mode so we can get an accurate reading of the speed that's entering your property?

 

Kindest regards,

 

David_Bn

0 Kudos
Reply