Menu
Reply
Highlighted
  • 34
  • 0
  • 0
On our wavelength
534 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Slow speeds in my area

Hi there. I've been getting unusually slow speeds and packet losses in my area on a M100 package throughout the day.

e4w3wr4e.jpgAnnotation124124.png

which is affecting gaming performance:
4038u5438u5iyj.jpg

I tried to troubleshoot it through the My Account/Server Status section but it's currently down for maintenance:

"We’re doing some work on My Virgin Media at the moment as part of an upgrade to provide you with an even better service."

So I thought I'd follow it up here (I've already tried rebooting the router, etc.). I can DM my area if needed.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5.34K
  • 602
  • 1.78K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
462 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow speeds in my area

Your downstream power levels are too high, they should be between -6 and +10 dBmv and all of yours are well above +10.

This will probably need a technician to visit and adjust the levels.  You can call VM and try to book a visit or wait until the forum staff get to this thread and they can help you book a visit.

______________________
Scott

My setup: V6 TV box, M350 Fibre broadband with Hub 3 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Highlighted
  • 1.57K
  • 79
  • 158
Forum Team
Forum Team
423 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow speeds in my area

Hi pierreism

I have made some checks. I am sorry, there's currently and SNR issue showing in your area. The estimated fix date is 11th December 2019 at 3:25pm.  I am sorry for any inconvenience this may be causing you.

 

Lee_R

Highlighted
  • 34
  • 0
  • 0
On our wavelength
419 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow speeds in my area

Cheers for that. My power levels are still nominally high but the speed has stabilised for now. I'll check it again after the 11th.
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 34
  • 0
  • 0
On our wavelength
235 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow speeds in my area

Since Xmas I've had connectivity issues and I'm not sure if it's to do with this old SNR issue.

My devices periodically lose connection to the router, often when I stress my uploads/downloads (e.g. uploading large videos). The wifi stops responding and it even hangs when I try to access 192.168.0.1

I haven't changed anything and I've tried flushing my dns, renewing ipconfig, rebooting the router, etc.

Does this reading raise any red flags?

Annotation 2020-01-14 013422.gif

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 3.85K
  • 178
  • 301
Forum Team
Forum Team
193 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow speeds in my area

Good Morning pierreism

 

Thanks for your post on our Community Forums!

 

Sorry to see you've been having issues with your broadband connection since the SNR issue last month

 

I know you've advised us in your previous posts that you've performed reboots of the hub, have you performed a pin hole reset on the hub since the SNR issue has been resolved?

 

Kindest regards,

 

David

0 Kudos
Reply